VIDEO: / Ni Luka Modrić nije pomogao Realu

Luka Modrić nije mogao spasiti Real od poraza u Dortmundu. Borussija je slavila s 2:1, a naš veznjak ušao je u igru u 19. minuti nakon ozlijede Khedire.

24.10.2012.
8:44
VOYO logo

Dortmund - Stadion: Westfalenstadion. Gledatelja: 80.000. Sudac: Viktor Kassai (Mađarska).

BORUSSIA D.: Weidenfeller; Subotić, Hummels, Piszczek, Schmelzer; Kehl, Bender (od 67. Gündoğan); Götze (od 87. Schieber), Reus (od 90. Perišić), Grosskreutz; Lewandowski

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REAL: Casillas; Ramos, Pepe, Varane, Essien; Khedira (od 19. Modrić), Xabi Alonso; Di María, Özil, Ronaldo; Benzema (od 73. Higuain).

STRIJELCI: 1:0 Lewandowski (36.), 1:1 Ronaldo (38.), 2:1 Schmelzer (64.)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real je pao u Dortmundu kod njemačkog prvaka Borussije (3:1), dok je Ajax na svojoj Areni svladao engleskog prvaka Manchester City s 3:1. I dok Realu ovaj poraz i nije toliko bolan, budući da ima u zalihi šest bodova od ranije, City je ostao na samo jednom bodu i već je sada, nakon prvog dijela igranja u skupini, sasvim blizu ispadanja iz Lige prvaka. Odlična se utakmica igrala u Dortmundu gdje je frcalo s obje strane (15:14 udarci u korist Kloppove momčadi, kao i 10:5 kada su u pitanju udarci u okvir vratiju).

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=nhFVhwxcr1teepxc Borussija je bila življa, agresivnija i izgledala je kao da više želi tri boda. Poveo je domaćin u 36. minuti preko svog najboljeg strijelca Roberta Lewandowskoga, ali samo stotinjak sekundi kasnije već je bilo 1:1 kada je Cristiano Ronaldo pobjegao domaćoj obrani, te je lobom prevario Weidenfellera. Ronaldo je tako zabio 12 pogodaka od 24 Reala u ovoj 2012. godini, a ujedno je Real došao do pogotka u šesnaestoj utakmici zaredom u ovom natjecanju. Početkom drugog dijela Borussija je krenula s najjačom ofenzivom prema Casillasu, te su Götze, Lewandowski i ostali promašivali sjajne šanse. Ali je zato u 64. minuti pogodio Schmelzer koji je dočekao loptu na desetak metara, iskosa, te ju je kroz šumu nogu poslao u suprotni kut. Po primljenom pogotku je Real zaigrao konkrentije, i hrvatski nogometaš Luka Modrić se našao u jednoj poluprilici, ali Madriđani do izjednačenja nisu došli. Luka Modrić je u igru ušao već u 20. minuti kada je ozljedu obnovio Sami Khedira, dok je na drugoj strani Ivan Perišić osjetio travnjak pod nogama tek u sudačkoj nadoknadi. Borussia (D) - Real Madrid 2:1 (Lewandowski 36, Schmelzer 64 / C. Ronaldo 38) Ajax - Manchester City 3:1 (De Jong 45, Moisander 57, Eriksen 68 / Nasri 22) Redoslijed: 1. Borussia (D) 7 2. Real 6 3. Ajax 3 4. Manchester City 1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manchester City je pao kod Ajaxa s 3:1 makar je vodio 1:0 pogotkom Nasrija u 22. minuti. No, prvo je domaćin izjednačio u smiraju prvog dijela, a potom su u nastavku "kopljanici" zabili dva za prvu pobjedu sezone u Ligi prvaka.

Malaga - Milan 1:0 (Joaquin 64) Zenit - Anderlecht 1:0 (Keržakov 72-11m) Redoslijed: 1. Malaga 9 2. Milan 4 3. Zenit 3 4. Anderlecht 1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Milana i dalje ne pronalaze pravu formu u aktualnoj sezoni, a novi pad su doživjeli kod Malage u utakmici 3. kola skupine C Lige prvaka. Španjolska je momčad nakon Zenita i Anderlechta pobijedila i trećeg suparnika u skupini. S minimalnih 1:0 je Malaga došla do devetog boda. Junakom ove pobjede je postao 31-godišnji Joaquin, makar je vrlo lako mogao biti tragičar. Naime, u 45. minuti je Joaquin promašio jedanaesterac, tako što je loptu poslao iznad Milanovih vratiju. Inače, postao je time prvi španjolski nogometaš koji je u posljednjih osam sezona promašio jedanaesterac u Ligi prvaka! http://www.dailymotion.com/embed/video/xul1iz

No, da ne ostane sve na tome, Joaquin se pobrinuo u 64. minuti. Uz malu pomoć stative poslao je loptu u mrežu i taj je pogodak na kraju odlučio utakmicu. Milan je, inače, odigrao čak i solidno na La Rosaleda stadionu. Imao je ukupno šest udaraca u okvir vratiju, što je bilo trostruko više od suparnika. Zenit je također s 1:0 slavio protiv Anderlechta. Nisu baš zaslužili puni plijen, a kad su već bili totalno nemoćni u igri "pomogao" im je sudac ovog ogleda, hrvatski djelitelj pravde Ivan Bebek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 72. minuti su igrači Zenita na brzinu izveli slobodni udarac dodavajući loptu najisturenijem igraču koji je bio evidentno u zaleđu. Srušen je domaći igrač pri primanju lopte i Bebek je dosudio jedanaesterac uz žustre prosvjede gostiju. Anderlechtu ništa nije pomoglo, pa niti vratar Proto, te je Aleksandar Keržakov zabio jedini pogodak na utakmici.

Arsenal - Schalke 0:2 (Huntelaar 76, Afellay 86) Montpellier - Olympiacos 1:2 (Charbonnier 49 / Torossidis 73, Pionnier 90+1) Redoslijed: 1. Schalke 7 2. Arsenal 6 3. Olympiacos 3 4. Montpellier 1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti su slavili u obje utakmice skupine B u 3. kolu Lige prvaka. Schalke je s 2:0 srušio Arsenal na Emiratesu, dok je Olympiacos s 2:1 bio bolji od Montpelliera. Arsenal je doživio prvi domaći poraz u fazi natjecanja po skupinama još od 2003. kada je s 3:0 bolji bio Inter. Ove srijede su Emirates osvojili Nijemci, ali prvenstveno zahvaljujući Nizozemcima.

http://www.dailymotion.com/embed/video/xul20c U 76. minuti je Ibrahim Afellay glavom proslijedio loptu za sunarodnjaka Klaas-Jana Huntelaara koji je pogodio za vodstvo gostiju. Deset minuta kasnije strijelac je bio i sam Afellay. Olympiacos je do pobjede u Montpellieru došao u prvoj minuti sudačke nadoknade i to akcijom dvojice igrača koji su ušli u igru u nastavku. Abdoun je poslao sjajnu loptu za Mitrogloua kojem nije bilo teško svladati Pionniera. Prije toga je Charbonnier volejom u 49. minuti doveo francuskog prvaka u vodstvo, a za Grke je u 73. minuti izjednačio kapetan Torossidis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo