Bravo Raketa

PONOS NAKON VELIKE IZVEDBE: “Svaka utakmica u ovom dresu je posebna”

Biti proglašen igračem utakmice kad su na terenu Lionel Messi, Neymar i Luis Suarez uvijek je velika stvar. Pa makar se radilo i o prijateljskoj utakmici.

Tu je čast u srijedu osjetio hrvatski nogometaš Ivan Rakitić koji je izabran za najboljeg igrača 50. izdanja Trofeja Joan Gamper, utakmice koju Barcelona tradicionalno igra na svome stadionu Camp Nou kao uvod u novu sezonu. Ovom su prilikom Katalonci ugostili Romu i svladali je s 3:0, a Rakitić je postigao posljednji pogodak na utakmici i to na uistinu impresivan način. Opalio je s 25 metara i učinio potpuno nemoćnim Romina vratara Morgana de Sanctisa.

Slijedi Sevilla, pa triput Athletic Bilbao

“Za mene je svaka utakmica posebna, pa makar bila i prijateljska. Uvijek je čast nositi ovaj dres pred punim stadionom. Sretan sam zbog pobjede i svoga gola”, naglasio je Rakitić nakon dvoboja.

“Sada se moramo pripremiti za utakmicu protiv Seville. Radimo kvalitetno, ali još je uvijek predsezona i imamo prostora za napredak”, zaključio je hrvatski veznjak.

Pred Barcelonom je sada put u Tbilisi na utakmicu europskog Superkupa protiv Rakitićeva bivšeg kluba Seville. Nakon toga slijede i dva dvoboja španjolskog Superkupa protiv Athletic Bilbaa, pa otvaranje nove sezone Primere, zanimljivo opet protiv Athletica.

Povratak na Net.hr