'ODBIJAMO IGRATI' / Poljske zvijezde: 'Nema šanse da stojimo mirno u Moskvi, pretvaramo se da ništa ne vidimo i slušamo rusku himnu'

Image
Foto: Profimedia

'Gledamo u nevjerici što se događa, gledamo patnju i strah koju sada proživljavaju Ukrajinci. Igranje kod Rusije? Nema šanse'

26.2.2022.
14:57
Profimedia
VOYO logo

Prvi vratar poljske nogometne reprezentacije i torinskog Juventusa Wojciech Szczesny, jasno je dao do znanja da podržava odluku Poljskog nogometnog saveza kako neće igrati utakmicu dokvalifikacija za SP protiv Rusije.

Image
POSTALO JE NEIZDRŽIVO /

Srna i Vukojević u zadnji tren pobjegli iz Kijeva. Legendarni Vatreni opisao strahote: 'U trenutku napada bili smo na treningu'

Image
POSTALO JE NEIZDRŽIVO /

Srna i Vukojević u zadnji tren pobjegli iz Kijeva. Legendarni Vatreni opisao strahote: 'U trenutku napada bili smo na treningu'

U Moskvi bi nogometaši Rusije i Poljske trebali igrati 24. ožujka polufinale dokvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo ove godine, a pobjednik bi potom igrao protiv boljeg iz susreta Švedske i Češke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rat i situaciju u Ukrajini iz minute u minutu čitajte - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poljska, Švedska i Češka ne žele igrati s Rusijom

Poljska, Švedska i Češka su jasno dale do znanja da ne žele igrati protiv Rusije. U subotu je Cezary Kulesza, predsjednik Poljskog nogometnog saveza izjavio da "poljska reprezentacija neće putovati u Moskvu i neće igrati protiv Rusije povodom svega što se dogodilo posljednjih dana, odnosno, zbog invazije koju je ta zemlja usmjerila prema Ukrajini“. Sve slično je ponovio poljski vratar koji je objavio.

'Moja supruga je rođena u Ukrajini i venama moga sina teče ukrajinska krv'

"Moja supruga je rođena u Ukrajini i venama moga sina teče ukrajinska krv. Upoznao samo toliko puno Ukrajinaca i svi su divni ljudi. Dio naše obitelji je sada u Ukrajini. Gledamo u nevjerici što se događa, gledamo patnju i strah koju sada proživljavaju Ukrajinci. Igranje kod Rusije? Nema šanse da stojim mirno, pretvaram se da ništa ne vidim i slušam rusku himnu. Putin nije samo objavio rat Ukrajini i vodi ga protiv Ukrajine, već i svim vrijednostima koje predstavlja Europa. Znam da je moj utjecaj samo simboličan, ali moram ovako reagirati“, poručio je 31-godišnji Szczesny.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I ostali poljski nogometaši su jasno dali do znanja da ne žele igrati u Rusiji, a među njima je bio i najbolji poljski nogometaš Robert Lewandowski.

Lewandowski: 'Ovo je prava odluka, ne mogu zamisliti igrati s njima'

"Ovo je prava odluka", poruka je zvijezde Bayerna...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mogu se zamisliti da igram protiv ruske reprezentacije dok je Ukrajina pod napadom. Ruski nogometaši i navijači nisu odgovorni za to, ali ne smijemo se pretvarati da se ništa ne događa", dodao je Lewandowski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poljaci će ovaj svoj stav zajedno sa Švedskom i Češkom, koje također trebaju igrati dokvalifikacije u Rusiji, predstaviti FIFA-i i čekati odluku krovne svjetske nogometne organizacije.

Predsjednik Poljskog nogometnog saveza, Cezary Kulesza, izjavio je kako poljska nogometna reprezentacija neće u ožujku igrati utakmicu dodatnih kvalifikacija za SP u Moskvi protiv Rusije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nezamislivo igrati s Rusijom u ovim trenucima

U četvrtak, a povodom ruske invazije na Ukrajinu, prvi su javno istupili čelni ljudi Švedskog nogometnog saveza koji su izjavili kako je odlazak u Moskvu i igranje utakmice protiv Rusije "u ovom trenutku nezamislivo“.

Švedska će, pak, igrati protiv Češke u Stockholmu, a pobjednik tog dvoboja bi igrao protiv boljeg iz susreta Rusije i Poljske. U slučaju pobjede Rusije onda bi opet Moskva bila domaćin ili Švedskoj ili Češkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poljska reprezentacija neće putovati u Moskvu i neće igrati protiv Rusije povodom svega što se dogodilo posljednjih dana, odnosno, zbog invazije koju je ta zemlja usmjerila prema Ukrajini“, rekao je čelni čovjek Poljskog nogometnog saveza.

St. Peterburg ostao bez domaćinstva finala Lige prvaka

Ta utakmica bi se trebala odigrati 24. ožujka u Moskvi, a pobjednici ta dva susreta će se ogledati pet dana kasnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je jedina ispravna odluka u ovom trenutku. Razgovarat ćemo s čelnicima švedskog i češkog saveza te ćemo iznijeti zajedničke planove Međunarodnoj nogometnoj organizaciji“, dodao je Kulesza.

Europska nogometna organizacija oduzela je, pak, Rusiji, odnosno Sankt Peterburgu, domaćinstvo finalne utakmice Lige prvaka ove sezone, a sada se očekuju i potezi Međunarodne nogometne organizacije (FIFA).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo