DAN NAKON DERBIJA / Policija se osvrnula na jezivi video sa zapadne tribine, otkrili i što je bio ključ intervencije

Dan nakon nereda policija se obraća javnosti, a što su rekli mogli ste pratiti na našem portalu

4.4.2024.
11:57
VOYO logo

Policija je u Splitu u srijedu navečer privela ukupno 51 osobu zbog nereda koje su izazvali navijači Hajduka na Poljudu i oko stadiona nakon utakmice s Dinamom.

Image
'OSJEĆAM SRAM' /

Jakobušić se oglasio: 'Ovo nije Hajduk, ovo nije Split, a Karoglan je ponudio ostavku'

Image
'OSJEĆAM SRAM' /

Jakobušić se oglasio: 'Ovo nije Hajduk, ovo nije Split, a Karoglan je ponudio ostavku'

U KBC-u Split zaprimljeno je osam policajaca od kojih je zbog loma bedrene kosti jedan od njih operiran i zadržan na liječenju. Ostali policajci imali su lakše ozljede od udaraca na gornjim i donjim ekstremitetima te su nakon obrade pušteni kućama. U bolnici za Hinu kažu da je nakon saniranja ozljede kući otpušten i 49-godišnji policajac koji je imao opekline glave i vrata dok je 56-godišnji policajac koji je zadobio tešku ozljedu bedrene kosti operiran i hospitaliziran. Liječničku pomoć je zatražio i 47-godišnji navijač koji je zadobio ozljedu ramena, glave i povredu oka, no nije bilo potrebe za njegovom hospitalizacijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dan nakon nereda policija se obratila javnosti.

"Radi se o jednoj organiziranoj intervenciji policije, nekih sat, sat i pol smo uspjeli primiriti cijelu situaciju", započeo je načelnik PU Splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić pa dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žao nam je što morali primijeniti sredstva koja su nam na raspolaganju, ali prijetnja koja je nastala, napadi koji su prijetili su to uvjetovali."

Osvrnuo se i na incident koji se dogodio na zapadnoj tribini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dvije osobe sa zapadne tribine privedene su zbog gađanja policije i gostujućih navijača. Upotrebljena su sredstva prisile, osobama se ništa nije dogodilo."

"Privedeno je 54 navijača, dobar dio njih je odmah pušten kući. Mislim da je privedeno 14 navijača Dinama, ostalo su navijači Hajduka."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Policija je otrpjela napad bačvama, letvama, mnogim čudnim stvarima kojima nije mjesto na tribini. Postupali smo nepristrano, to je ključ ove intervencije. Posao smo obavili odlično."

"Oko 22.30 smo uspostavili red da 1000 gostujućih navijača može napustiti Split."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo