NIJE BILO DOBRO / Stigle kritike na suđenje u posljednjem kolu: 'Dinamo je trebao dobiti crveni, a Osijek je gol za pobjedu dao iz zaleđa'

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

HRT-ov sudački ekspert Mario Strahonja kritizirao je i rad VAR soba

21.2.2022.
21:31
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Bivši sudac i HRT-ov sudački ekspert Mario Strahonja u emisiji Stadion analizirao je suđenje u posljednjem kolu Prve HNL.

Image
UTAKMICA GODINE /

Susret za pamćenje u Puli: Osijek vodio 2:0 pa zamalo ostao bez bodova. Uslijedila je šokantan završnica

Image
UTAKMICA GODINE /

Susret za pamćenje u Puli: Osijek vodio 2:0 pa zamalo ostao bez bodova. Uslijedila je šokantan završnica

Najveće polemike izazvao je gol Osijeka za pobjedu nad Istrom (3:2) u samoj završnici dvoboja u Puli, za koji Strahonja smatra da ga je trebalo poništi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi smo očekivali jedno mirnije kolo, a što više gledam VAR sve mi je manje smiješno. Dolazi 12 vrlo važnih kola, svakako je prioritet ispravna odluka suca. VAR protokol dopušta da se dugo pregledava, samo da odluka bude ispravna, a kada govorimo o duljini trajanja analiza na našim travnjacima. Ipak, možemo i prije utvrditi ispravnost ili neispravnost odluka. Imali smo situaciju u Puli, i nakon našeg izlaganja imat ćemo daljnje rasprave jer su mišljenja podijeljena", rekao je Strahonja na početku pa analizirao Osijekov gol:

"Ključno je pitanje radilo se o jednoj ili dvije akcije. Po mojem mišljenju radilo se o jednoj akciji. Iz razloga što lopta nije izašla van granice terena, bijeli igrači nisu odgodili napad, niti u jednom trenutku zeleni igrači nisu mirno izbacili loptu van i otklonili napad."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Mario Strahonja

Jedna ili više akcija?

Na temelju analize u Stadionu, utvrđeno je da je golu Osijeka prethodilo minimalno zaleđe.

"Što se tiče zaleđa, uvijek govorimo da napadačima treba dati prednost, no ovdje je ključan ovaj drugi dio akcije. U situaciji kada napadač ide od gola sa željom da ometa, onda pomoćni sudac treba označiti zaleđe. Ovo je cijela situacija, ne bih rekao jesu ili suci pogriješili, trebalo je procijeniti je li bila jedna ili više akcija. Mislim da je VAR soba, a na temelju minimalnog zaleđa, ipak na kraju trebala poništiti pogodak, po meni se čini o jednoj akciji", kaže Strahonja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crveni za Modre

HRT-ov sudački ekspert komentirao je suđenje na utakmici između Dinama i Lokomotive (0:0) i ustvrdio da je branič Modrih Rasmus Lauritsen trebao dobiti drugi žuti, isključujući, karton u 44. minuti jer je neoprezno nagazio na protivničkog igrača.

"Ovo je prekršaj koji je prema kriteriju utakmice kažnjiv žutim kartonom", istaknuo je Strahonja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo