NAŠ LUKA JE GENIJ / Mnogi nisu svjesni što je Modrić zaista napravio. Pogledajte nevjerojatne poteze i detalje iz igre Vatrenog protiv Atletica

Image
Foto: Profimedia

Luka Modrić je ponovo odigrao brutalnu utakmicu i to se vjerojatno najviše vidi u njegovoj statistici

13.12.2021.
9:22
Profimedia
VOYO logo

U velikom madridskom derbiju Real je na Santiago Bernabeu pobijedio Atletico s 2-0 uz još jednu sjajnu predstavu kapetana hrvatske reprezentacije Luke Modrića.

Lider Primere je pružio sjajnu predstavu protiv aktualnog prvaka upisavši sedmu uzastopnu ligašku pobjedu ove sezone, te desetu u svim natjecanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real je poveo u 16. minuti sjajnim pogotkom Karima Benzeme kojem je to bio čak 36. gol u kalendarskoj godini u svim natjecanjima. Do sada je najviše zabio 2019. kada je postigao 35 golova.

Image
VATRENI JE TRENUTNO TOP-TEMA /

Uvjerljivo jedan od najbrutalnijih napisa o Modriću posljednje vrijeme. Luka proglašen i doktorom i monstrumom

Image
VATRENI JE TRENUTNO TOP-TEMA /

Uvjerljivo jedan od najbrutalnijih napisa o Modriću posljednje vrijeme. Luka proglašen i doktorom i monstrumom

Luka odigrao brutalno

Luka Modrić je presjekao loptu, dodao Casemiru, ovaj je produžio do Asensija koji je potom uposlio Vinciusa. Brazilac je odlično ubacio, a Benzema krasnim volejem zabio za vodstvo domaćina. Pitanje pobjednika je razriješeno u 57. minuti nakon brze kontre. Vinicius je ponovo bio asistent, a pogodak je postigao Marco Asensio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atletico je imao nekoliko odličnih prilika, no Thibaut Courtois je sjajno branio. Modrić je odlično odigrao cijeli susret, a Realovi navijači nekoliko su ga puta nagradili ovacijama.

Iako nije zabio niti asistirao, osim ako ne računate predasistenciju kod prvog gola, Luka Modrić je ponovo odigrao brutalnu utakmicu i to se vjerojatno najviše vidi u njegovoj statistici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Impresivna statistika

Modrić je u 90 minuta utakmice ostao suh kada su u pitanju pogoci i asistencije i nerijetko upravo zbog toga prosječni gledatelj niti ne primijeti što Luka zapravo radi na terenu i zašto novinari, treneri, igrači i ostali stručnjaci inzistiraju na devizi da je on najbolji veznjak svijeta.

Eto, protiv Atletica je u 90 minuta imao 95 dodira s loptom, 90 posto točnost dodavanja, imao je impresivnih sedam od devet točnih dugih lopti. Modrić je ostvario čak četiri od pet uspješnih driblinga, što je za nogometaša njegovih godina i njegova stila igre zaista raritet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, Modrić je uzeo osam od 13 duela na tlu i ima jedan osvojen zračni duel iz jednog pokušaja, što su veoma impresivne brojke, pogotovo ako se uzme u obzir činjenica da su igrali protiv aktualnog prvaka Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modrić je sjajno odigrao i u još dva defanzivna segmenta. Tri je puta presijecao napade Ateltica, a jedna od tih presječenih lopti bila je ključna za postizanje pogotka. Uz to, Modrić je imao i dva uspješna starta na loptu, a uspjeli su ga predriblati samo dva puta na cijeloj utakmici.

A ako ste kojim slučajem propustili ili imate želju vidjeti kako sve te brojke izgledaju na terenu pogledajte snimku Modrića protiv Atletica OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo