MA ŠTO KAŽU / Pogledajte što austrijski mediji pišu nakon teške utakmice Dinama i Salzburga u Zagrebu: 'Bili su u mišjoj rupi'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Austrijski mediji dosta su se raspisali nakon susreta s Dinamom

12.10.2022.
8:26
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Dinama i Red Bull Salzburga odigrali su na maksimirskom stadionu, u 4. kolu skupine E Lige prvaka, utakmicu bez pobjednika 1-1 (1-1).

Oba pogotka postignuta su u prvom poluvremenu. Gosti su poveli u 12. minuti, a s 15 metara iskosa precizan je bio Nicolas Seiwald. Dinamo je rezultatski minus izbrisao krajem prvog poluvremena, a u 42. minuti strijelac je bio Robert Ljubičić. Unatoč tome što su oba sastava imala dosta prilika u drugom dijelu, rezultat se nije mijenjao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Austrijski mediji dosta su se raspisali nakon susreta s Dinamom. Salzburg24 spominje derutni stadion Modrih i piše da se njihova ekipa zavukla u mišju rupu.

Image
OVO NEĆE BITI LAKO /

Počinje pravi pakao za Dinamo u Ligi prvaka. Evo što im sve treba kako bi izborili proljeće u Europi

Image
OVO NEĆE BITI LAKO /

Počinje pravi pakao za Dinamo u Ligi prvaka. Evo što im sve treba kako bi izborili proljeće u Europi

"Dinamo je dočekao Salzburg na 110 godina starom stadionu koji je u opasnosti od urušavanja, ali domaća momčad je postavila ritam utakmice od samog početka. Salzburg se od početka zavukao u mišju rupu, izgledali su iznenađeno Dinamovim pristupom utakmici i našli se u za njih neuobičajenoj podređenoj poziciji. Bikovi su bili bezopasni u prvom dijelu, ali unatoč startu utakmice uspjeli su povesti uz malo sreće. Modri su zasluženo izjednačili do kraja poluvremena i u nastavku imali svoje šanse, ali pali su u završnici. Pri kraju utakmice Dinama nije bilo u završnom sprintu. Dinamo se ponovo pokazao kao domaćinska momčad, uostalom prije Salzburga ovdje su gostovali Tottenham, Sevilla i Chelsea pa su se kući vraćali praznih ruku", piše tako Salzburg24.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Vještičji kotao'

Portal Oe24 naglašava kako je njihova ekipa potpuno potonula nakon gola.

"Dinamovci se nisu predali unatoč ranom zaostatku, naprotiv nametnuli su se i bili bolji veći dio prvog dijela. S druge strane Bikovi su umjesto da polete poslije gola, potpuno potonuli. Presing više nije radio kako treba i nikako nisu uspijevali doći do posjeda kako bi uspostavili svoju igru", pišu Austrijanci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kurier pak piše o tome da se njihova ekipa nije prepala Dinamovih navijača, odnosno, vještičjeg kotla kako su nazvali cijelu atmosferu na Maksimiru.

"Najimpresivnije na početku utakmice bili su Dinamovi navijači koji su bodrili svoje neprestanom pjesmom, ali 'vještičji kotao' nije uplašio mlade Bikove, koji su se ubrzo stabilizirali i prvi poveli. No, rani gol nije umirio navijače ni šokirao Dinamove igrače, naprotiv Salzburg je imao sreće što nije primio i prije tog gola u Ljubičića za izjednačenje. Poslije zamjene strana Bikovi su preživjeli razdoblje bolje igre Dinama i samo srećom nisu primili, međutim ponovo su se podigli i imali šanse za sva tri boda u završnici susreta", piše tako Kurier.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kronen Zeitung dosta je kritizirao svoju ekipu. "Utakmica je potpuno iscurila iz ruku Salzburga. Dinamo je pritiskao, Jaissle bjesnio uz aut-liniju, ali nije bilo pomoći. Napad za napadom išao je preko lijeve strane obrane Salzburga, a zatim je stigla kazna. Salzburg se jedva dovukao do svlačionice, nije dobro izgledao ni uvodnih 20-ak minuta drugog dijela, međutim odjednom je iznenada ponovo proigrao i zamalo natjerao Modre da plate za propušteno razdoblje dominacije, međutim rezultat se više nije mijenjao", pišu Austrijanci.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo