OVO NEĆE BITI LAKO / Počinje pravi pakao za Dinamo u Ligi prvaka. Evo što im sve treba kako bi izborili proljeće u Europi

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Prve dvije ekipe iz skupina idu u nokaut-fazu Lige prvaka, dok će trećeplasirana nastaviti put u Europa ligi

11.10.2022.
23:40
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Dinama i Red Bull Salzburga odigrali su na maksimirskom stadionu, u 4. kolu skupine E Lige prvaka, utakmicu bez pobjednika 1-1 (1-1).

Oba pogotka postignuta su u prvom poluvremenu. Gosti su poveli u 12. minuti, a s 15 metara iskosa precizan je bio Nicolas Seiwald. Dinamo je rezultatski minus izbrisao krajem prvog poluvremena, a u 42. minuti strijelac je bio Robert Ljubičić. Unatoč tome što su oba sastava imala dosta prilika u drugom dijelu, rezultat se nije mijenjao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KASA RADI CANGR CANGR /

Cifra od koje boli glava. Evo koliko je Dinamo zaradio na remiju sa Salzburgom i ukupno do sada u Ligi prvaka

Image
KASA RADI CANGR CANGR /

Cifra od koje boli glava. Evo koliko je Dinamo zaradio na remiju sa Salzburgom i ukupno do sada u Ligi prvaka

S obzirom na pobjedu Chelseaja kod Milana od 2-0 prvi u skupini je sada londonski klub sa sedam bodova. Šest ima RB Salzburg, a po četiri Milan i Dinamo. U idućem 5. kolu Dinamo opet igra na svom stadionu. U Zagreb dolazi Milan, a utakmica se igra 25. listopada (21 sat).

Kao i inače, prve dvije ekipe iz skupina idu u nokaut-fazu Lige prvaka, dok će trećeplasirana nastaviti put u Europa ligi. Kada se detaljnije pogledaju sve skupine Lige prvaka, ova Dinamova skupina mogla bi biti najneizvjesnija. Svi klubovi u grupi još uvijek mogu proći u nokaut-fazi, ali isto tako mogu i ispasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što trebaju za prolaz?

Što se Dinama tiče vrlo važna, ako ne i ključna bit će sljedeća utakmica protiv Milana. Ako ih Dinamo nekim slučajem svlada može preuzeti drugo mjesto, ali u tom slučaju Chelsea mora svladati Salzburg. Ono što je u ovoj priči loše za Modre jest da ne smiju imati isti broj bodova kao Salzburg jer imaju loš omjer s njima (pobjeda i remi) i ako do toga dođe Austrijanci će biti ispred Dinama na ljestvici.

Pobijedi li u sljedećoj utakmici, i ako Austrijanci izgube, Dinamo ima najmanje treće mjesto i Europa ligu. Imali bi Modri sedam bodova, Salzburg šest uoči zadnjeg kola, dok bi Milan ostao na četiri i u zadnjem bi kolu Milan i Salzburg igrali utakmicu u kojoj jedan od ta dva kluba nikako ne bi mogao preskočiti Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

E sada, ako Dinamo izgubi od Milana i dalje bi ostao u igri za prolazak skupine, posebice ako RB ne uzme niti bod kod Chelseaja. No, u tom bi slučaju u posljednjem kolu Modri morali svladati londonske plave i onda bi trebali čekati rasplet utakmice Salzburga i Milana, odnosno poraz Austrijanaca da bi osigurali treće mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo