Ludilo u HNL-u / Pogledajte kolike su Hajdukove šanse za naslov: Dinamo stavio obje ruke na trofej i u Šibeniku ga planira podići

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Osijek i Rijeka su ispali iz računica, a Hajduka u igri samo Računica i njegov Šibenik mogu zadržati

9.5.2022.
8:57
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Derbi vikend iza nas donio je dominantne pobjede dvaju najtrofejnijih hrvatskih klubova. Prvo je u nedjelju poslijepodne Hajduk neočekivano lagano protutnjao Rujevicom i s 0:3 razbucao Armadinu proslavu rođendana, a nekoliko sati kasnije je Dinamo na Maksimiru identičnim rezultatom ugasio nade ispuhanih trupa Nenada Bjelice da mogu do trofeja.

Jadranski derbi je riješen u prvih 40 minuta nakon što je uraganskim početkom Hajduk rano došao u prednost iz penala kojeg je prvi topnik lige Marko Livaja rutinerski pospremio iza leđa Nediljka Labrovića. Rijeka je bila poprilično indisponirana, a Splićani se nisu zadovoljili minimalnom prednošću te su pritiskali i dalje što je rezultiralo s još dva pogotka u završnici prvog poluvremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Jadranski derbi /

Čudesna igra Hajduka! Livaja zabio dva komada i pomogao poniziti Rijeku na Rujevici

Image
Jadranski derbi /

Čudesna igra Hajduka! Livaja zabio dva komada i pomogao poniziti Rijeku na Rujevici

Splitski uragan na Rujevici i Dinamova dominacija

Prvo je Livaja s ruba kaznenog prostora milimetarski preciznim udarcem matirao riječkog vratara još jednom, a potom je Mikanović ugasio svjetla na Rujevici prizemnim udarcem nakon jedne polukontre Majstora s mora. Sudbinu Rijeke je zapečatio njihov najbolji strijelac Josip Drmić nakon što je u 55. minuti nokautirao Stefana Simića bez nekog vidljivog razloga te zaradio izravan crveni karton. Drmića možda čeka i neka teža kazna.

Sličnu utakmicu smo gledali i na Maksimiru. Dinamo je rano poveo preko Oršića, a krajem poluvremena je Čeberko zaradio drugi žuti karton i otišao ranije pod tuš. Nakon toga je bilo jasno da će indisponirana momčad Nenada Bjelice teško do bodova. Još ih je neko vrijeme u igri držao Ivica Ivušić zaustavivši nekoliko lijepih šansi no u 60. minuti je kapitulirao po drugi put nakon što se Dario Špikić našao na pravom mjestu i s pet metara pospremio Bočkajev ubačaj s lijeve strane. Do kraja je vratar Osijeka još jednom morao po loptu u mrežu nakon što je, jučer, sjajni Bruno Petković proigrao Menala. Dominantna predstava Modrih i vrlo raspoloženi Bruno Petković izbacili su Osijek iz igre za naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo ima obje ruke na trofeju

Drugim riječima, dva kola prije kraja u trci su ostali samo Dinamo i Hajduk. Zagrepčani imaju četiri boda viška te u Šibeniku idu po titulu. Prilika je to koju Modri ne bi smjeli propustiti, jer goropadni Hajduk čeka svoju šansu i u slučaju posrtanja Dinama kod slabašnog Šibenika i pobjede Bilih na Poljudu protiv Istre odluka o prvaku bi se donosila u posljednjem kolu na Maksimiru.

Dinamo ima obje ruke na trofeju te ga u Šibeniku samo treba podići iznad glave no nije gotovo dok matematika ne kaže drugačije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Profesor ekonomike sporta na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu Tomislav Globan na svom je Twitter profilu izračunao kakve šanse za naslov prvaka imaju Dinamo, a kakve pak ima Hajduk da Modrima u samoj završnici preotme titulu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nije gotovo, ali je blizu'

Dinamo je prije ovog kola imao malo više od 90 posto šansi za naslov, a Hajduk 6,9. Obje su ekipe upisale pobjedu u derbijima no splitski Bili nisu profitirali iz toga tako da su im pred zadnja dva kola šanse pale na samo 5,7 posto, a Dinamo je svoje podigao na 94,3.

"Iako je na Maksimiru večeras slavljenička atmosfera, nije gotovo. Ali da je blizu, je", napisao je Globan, a onda označio i prvo ime susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema ga nigdje cijelu sezonu, a onda odigra pas potencijalno vrijedan titule. Bruno Petković", piše u nastavku posta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek i Rijeka su ispali iz računica, a Hajduka u igri samo Računica i njegov Šibenik mogu zadržati.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo