Pogledajte ruku i penal kojim je Argentina pobijedila B Hrvatsku!

Hrvatska nogometna reprezentacija izgubila je pripremnu utakmicu protiv Argentine rezultatom 2:1. Iako je Hrvatska igrala s B postavom, mlade nade Nike Kovača nisu razočarale.

12.11.2014.
12:20
VOYO logo

ARGENTINA: Romero - Zabaleta, Fazio, Vergini, Ansaldi - Banega, Mascherano, Enzo Perez - Messi, Agüero, Di Maria

HRVATSKA: L. Kalinić - Vrsaljko, Jedvaj, Lešković, Leovac - Antolić, Badelj - Milić, Kovačić, Sharbini - Čop

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 0:1 Sharbini (11'), 1:1 Ansaldi (49'), 2:1 Messi (56' pen.) Hrvatska se javnost uoči ove utakmice pribojavala kako će to izgledati na terenu, budući su najjače snage Vatrenih ostavljene u Zagrebu, ali takozvana B reprezentacija otklonila je njihove sumnje.

U prvih pet minuta susreta Argentina predvođena najvećim zvijezdama, na čelu s Lionelom Messijem, nije došla do hrvatskog gola, a posebno su raspoloženi u hrvatskim redovima bili Vrsaljko i Kovačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je šokirala Argentinu u 11. minuti, a strijelac vodećeg gola za Vatrene bio je Anas Sharbini. Kovačić je sjajno podvalio loptu na lijevoj strani za Sharbinija, a ovaj je iskosa s lijeve strane ruba kaznenog prostora pogodio dalji kut nemoćnog argentinskog vratara Romera.

Nakon postignutog gola uslijedio je trenutak argentinske dominacije. Viceprvaci svijeta ubacili su u višu brzinu, a njihov najopasniji igrač uz Messija bio je Agüero. Srećom, Gauči nisu uspjeli zabiti, a Hrvatska je uspjela uspostaviti ravnotežu u posljednjih deset minuta. Na poluvremenu je hrvatski izbornik Niko Kovač na klupi ostavio najboljeg hrvatskog igrača iz prvog dijela, Kovačića, a uveo je Halilovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

Već na početku drugog poluvremena Argentina je uspjela doći do izjednačenja. Ansaldi je tukao iz daljine, lopta je pogodila Agüera u ruku i promijenila smjer, a sudac Andre Marriner nije se oglasio, te je gol priznat. Već devet minuta nakon izjednačenja Argentina je u potpunosti preokrenula susret, a zabio je kapetan Messi iz jedanaesterca nakon što je prethodno hrvatski vratar Kalinić oborio Agüera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to posve nepotreban Kalinićev start, budući je Agüeru lopta bježala, ali do tog je trenutka hrvatski vratar bio jedan od boljih pojedinaca na utakmici. I nakon vodećeg gola Argentina je bila ta koja je diktirala tempo susreta, a prijetili su džoker s klupe Tevez, kao i Mascherano. U 70. minuti Tevez je sam izašao ispred Kalinića, ali je srećom promašio čisti zicer pucavši pokraj gola, dok je četiri minute kasnije Mascherano topovski tukao iz daljine, ali je Kalinić njegov udarac zaustavio. U 80. minuti Messi je pogodio stativu, a u posljednjih deset minuta Hrvatska nije uspjela ozbiljnije ugroziti suparničkog vratara.

Na kraju svega hrvatski izbornik Kovač može biti zadovoljan. Dao je priliku sedmorici debitanata u reprezentaciji, hrvatska druga momčad hrabro se suprostavila favoriziranom suparniku, dok je on u Zagrebu odmorio udarne snage za predstojeći ogled protiv Italije u kvalifikacijama za Euro koji je na rasporedu u nedjelju u Milanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo