Prekrasan potez Halilovića za kraj! Gudelj se ulovio za glavu!

Hrvatska reprezentacija do 17 godina, proglašena najtaletniranijom generacijom našeg nogometa, remijem je započela nastup na Europskom prvenstvu u Slovačkoj.

5.5.2013.
13:38
VOYO logo

Stadion u Nitri, Slovačka

HRVATSKA: Marić, Stolnik, Mamić, Ćaleta-Car, Šuleta, Prce, Šunjić, Bašić (kapetan), Roguljić, Halilović, Vojković, Brodić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ITALIJA: Scuffet, Calabria, Dimarco, Capradossi, Sciacca, Pugliese, Palazzi, Tibolla, Tutino, Cerri (kapetan), Bonazzoli Hrvatska kadetska reprezentacija nadigrala je Italiju u prvoj utakmici EURA, ali nije uspjela doći do tri vrijedna boda. Na prvenstvu na kojem sudjeluje osam reprezentacija u dvije skupine, važno je u prva tri kola osigurati prvo ili drugo mjesto koja vode u polufinale, a Mali Vatreni nakon prvog okršaja imaju jedan bod.

Moglo je biti i drugačije. Hrvatska je od sredine prvog poluvremena preuzela inicijativu, više je napadala, imala bolje prilike, ali Brodić, Roguljić, Halilović i društvo nikako nisu mogli savladati odličnog talijanskog vratara Scuffeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imali su naši čak tri stopostotne prilike. U 16. minuti Vojković je sjajno proigrao Brodića u peterac, servirao mu je loptu kao na pladnju ispred Scuffeta, ali talijanski golman prvi put fantastično brani. Naši su se uhvatili za glavu, jer mladi napadač Dinama je mogao birati gdje će pucati, a izabrao je najgore riješenje, ravno u vratara. U 44. minuti ponovno je Brodić bio u velikoj šansi, ali umjesto da puca, pokušao je izboriti još bolju situaciju te upropastio odličnu kontru koju je kreirao sveprisutni Halilović.

Ipak, najveću priliku naši su zapucali u 65. minuti. Nešto prije, izbornik Gudelj je Brodića na lijevoj strani zamijenio drugim Dinamovim mladim napadačem Robertom Murićem, koji je stvorio nekoliko dobrih prilika, a najveću za Roguljića. Murić je probio lijevu stranu, poslao povratnu loptu u peterac, gdje je sam kao duh bio Roguljić. No, umjesto da bira kut po želji, novi igrač Salzburga samo je gurnuo loptu u noge Scufffetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zadnjoj minuti vidjeli smo i najljepšu akciju na utakmici. Halilović je primio loptu na dvadesetak metara, gurnuo je loptu malo ulijevo prema sredini kaznenog prostora, te fantastično pucao pod rašlje. Nažalost, talijanski vratar bio je ponovno nesavladiv, jednom je rukom doslovno iščupao loptu iz mreže, a izbornik Gudelj se na klupi uhvatio za glavu jer tri boda su na kraju ipak izmakla.

Imali su i Talijani svoje šanse, a najbolju još na početku utakmice kad je Hrvatsku od sigurnog pogotka spasio odlični vratar Marić. Mladi golman bečkog Rapida kroz cijelu je utakmicu pokazao impresivnu sigurnost, a kod najveće prilike Talijana refleksno je s nekoliko metara izbio loptu u korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mali Vatreni su u prvoj utakmici opravdali očekivanja, ali nedostajalo je malo sreće i konkretnosti. Jesu li materijal za finale ili možda čak naslov europskih prvaka, kako najavljuju, teško je još reći. Pokazat će to sljedeće dvije utakmice u grupi - prva već u srijedu protiv Rusije koja je u prvom kolu pobijedila Ukrajinu s 3:0, a potom i ona s Ukrajinom sljedeće subote.

Prijenose utakmica i najnovije vijesti s EURA možete pratiti na portalu Sportski.net.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marko Marić (Rapid), Marko Stolnik (Dinamo), Petar Mamić (Dinamo), Ivan Šunjić (Dinamo), Duje Ćaleta-Car (Šibenik), Franjo Prce (Hajduk), Josip Bašić (Hajduk), Ante Roguljić (Salzburg), Fran Brodić (Dinamo), Alen Halilović (Dinamo), Frane Vojković (Hajduk), Ivo Grbić (Hajduk), Hrvoje Džijan (Dinamo), Anton Krešić (Zagreb), Lukas Čuljak (Bayern), Ivan Fiolić (Dinamo), Karlo Lulić (Osijek), Robert Murić (Dinamo). Skupina A: 1. Slovačka 5 2. Švedska 5 3. Austrija 4 4. Švicarska 1

Skupina B: 1. Rusija 5 2. Italija 5 3. Hrvatska 4 4. Ukrajina 0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raspored igranja Hrvatske reprezentacije: 5. svibnja: HRVATSKA - Italija 0:0 8. svibnja: Rusija - HRVATSKA 0:0 11. svibnja: Ukrajina - HRVATSKA 1:2

Polufinala: 14. svibnja (prva dva mjesta vode u polufinala) Finale: 17. svibnja

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo