DOMA JE NAJLJEPŠE / Pjaca je napravio sjajnu reklamu i pokrenuo nezaustavljivi val: Rog nastavlja niz povratnika u HNL?

Image

Kada su vidjeli da se Pjaca nakon samo nekoliko mjeseci od povratka u HNL uspješno vratio u reprezentaciju i drugi kojima je to želja su počeli koristiti njegov recept

1.2.2024.
15:18
VOYO logo

Marko Pjaca je početkom ove sezone napustio Juventus nakon sedam godina i stigao u Rijeku kao slobodan igrač. Nešto više od dva mjeseca kasnije to se pokazalo kao puni pogodak budući da ga je Zlatko Dalić pozvao u reprezentaciju, prvi put nakon pet godina. Protiv Latvije je cijeli susret odgledao s klupe, a protiv Armenije nije bio u zapisniku zbog ozljede, ali se svojim igrama nametnuo izborniku i zadao mu slatke muke pri slaganju idućeg popisa.

Image
NIŠTA NISU NAUČILI /

Dinamo s Jakirovićem radi istu veliku pogrešku koju je radio s Čačićem: Brekalo i Ljubičić jasan su dokaz

Image
NIŠTA NISU NAUČILI /

Dinamo s Jakirovićem radi istu veliku pogrešku koju je radio s Čačićem: Brekalo i Ljubičić jasan su dokaz

Podsjetimo, Pjaca je prešao u Juventus iz Dinama 2016. u transferu vrijednom 29 milijuna eura, što je do danas ostao najveći transfer u povijesti Dinama, ne računamo li novac koji je maksimirski klub dobio za Joška Gvardiola nakon što je otišao u Manchester City.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pjaca je samo osam mjeseci nakon najvećeg transfera karijere na nepotrebnoj prijateljskoj utakmici Hrvatske i Estonije u Tallinnu doživio tešku ozljeda prednjeg križnog ligamenta. Vratio se nakon sedam mjeseci, odmah u prvoj utakmici sjajno zabio juniorima Milana, ali se u Juventusu nikada nije mogao nametnuti.

Nakon sedam godina i posudbi u Schalke, Fiorentinu, Anderlecht, Genou, Torino i Empoli odlučio je napraviti sjajnu reklamu za HNL i vratiti se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokrenuo sjajan trend?

Kada su vidjeli da se Pjaca nakon samo nekoliko mjeseci od povratka u HNL uspješno vratio u reprezentaciju i drugi kojima je to želja su počeli koristiti njegov recept.

Prvo je stigao Ivan Perišić koji je ispunio obećanje koje je dao i vratio se u Hajduk. Doduše, Perišić se oporavlja od teške ozljede pa mu se povratak na teren predviđa tek u travnju, no to je samo razlog više za povratak u HNL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od ključnih Dalićevih igrača u pohodu na dvije uzastopne medalje na Svjetskom prvenstvu je svjestan da se ne bi previše naigrao pred kraj sezone da je ostao u Tottenhamu, a ovako će u Hajduku imati priliku pokazati izborniku da zaslužuje poziv na Europsko prvenstvo u Njemačkoj.

Brekalo po istom 'receptu'

S istim stavom u HNL se odlučio nakon osam godina vratiti i Josip Brekalo. On je kolovozu 2014. sa 16 godina potpisao prvi profesionalni ugovor, da bi u prosincu 2015. debitirao za prvu momčad Dinama sa svega 17 godina. Samo šest mjeseci kasnije, Brekalo je s tek napunjenih 18 godina prešao u Wolfsburg za 10 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Godinu i pol dana proveo je pokušavajući se nametnuti u Wolfsburgu kada je posuđen Stuttgartu, zatim Torinu da bi ga šest mjeseci kasnije Wolfsburg prodao Fiorentini za nešto manje od dva milijuna eura.

Budući da je u posljednjih godinu dana odigrao svega 28 utakmica za Fiorentinu, a u većini njih je ušao s klupe, odlučio se na povratak u HNL. Dinamo i Brekalo su sve bili dogovorili, no posao je propao u posljednji trenutak i "dečko iz Zagreba" je pojačao Hajduk te će u subotu u derbiju protiv Osijeka vjerojatno upisati i prve minute za svoj novi klub. Iako je došao na posudbu samo do kraja sezone, stigao je sa željom da se svojim igrama nametne izborniku Daliću i bude među putnicima na Euro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rog nastavlja niz?

Danas se pojavila informacija da bi još jedan bivši Vatreni mogao napraviti iznenađujući povratak u HNL. Talijanski stručnjak za transfere Nicolo Schira objavio je da bi se Marko Rog mogao vratiti u HNL, a regionalni medij L'Unione Sarda nadodao je da bi mogao doći u Dinamo, a ne u Rijeku, kako se prvotno pisalo.

Rog je bio apsolutna senzacija za vrijeme igranja u Splitu stoga ne čudi da ga je Dinamo 2015. doveo za ogromnih pet milijuna eura. Samo godinu dana kasnije otišao je na posudbu u Napoli, koji ga je na kraju i otkupio za 13,5 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Napoliju se zadržao četiri godine, izuzev šest mjeseci koje je proveo na posudbi u Sevilli. U lipnju 2019. ga je Cagliari doveo na jednogodišnju posudbu da bi ga zatim otkupili od Napolija za 15 milijuna eura.

Ove sezone nije upisao nijedan nastup za Cagliari zbog ozljede koljena koju je zadobio u srpnju 2023. u pripremnoj utakmici. Treći put u karijeri su mu stradali prednji križni ligamenti, te se trenutno oporavlja, a povratak se očekuje kroz dva mjeseca. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 1,5 milijuna eura, te je njegov povratak u HNL vrlo izgledan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KSW 91 iz Češke 17. veljače ekskluzivno pratite na Voyo

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo