Veliki Danac / Peter Schmeichel za RTL govorio o Modriću i Ligi nacija, ali na jedno pitanje nije želio odgovoriti!

Image

Veliki Danac govorio je o brojnim temama od povratka Eriksena na terene, veličini Luke Modrića i Ligi nacija no odbio je odgovoriti na jedno pitanje

10.6.2022.
22:36
VOYO logo

Bogata je povijest hrvatsko - danskih susreta. Pamtimo okršaj u osmini finala Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018 u kojem je Hrvatska pobijedila boljim izvođenjem jedanaesteraca. Mnogi se sjećaju Eura 96-e i čuvenog loba Davora Šukera koji je izludio legendarnog danskog vratara Petera Schmeichela. Ivona Hemen razgovarala je u Zadru s legendarnim vratarom. Pričao je o Hrvatskoj i Modriću, ali na jedno pitanje nije želio odgovoriti.

"Nadam se da će biti dobra utakmica. Moram biti iskren ne znam previše o Ligi nacija, ali čitam kako je igrači baš i ne žele igrati, treneri nisu sretni, igrači su umorni i ozlijeđeni. Gledao sam Francusku i Dansku, koju su Francuzi igrali po mome mišljenju s najboljom ekipom, a onda sam gledao Hrvatsku i Francusku u ponedjeljak. Francuzi su napravili 10 zamjena. Turnir je to na kojem ne znate što očekivati pa je teško reći očekivanja za večeras. Nadam se dobroj utakmici", rekao je veliki danski vratar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DOGODI SE /

Utakmica Danske i Hrvatske kasnila zbog bizarnog problema

Image
DOGODI SE /

Utakmica Danske i Hrvatske kasnila zbog bizarnog problema

Tajna danskog uspjeha

Nakon toga ga je naša novinarka pitala da otkrije tajnu svoje reprezentacije koja bez velikih zvijezda uspijeva ostvariti sjajne rezultate.

"To je ono što smo mi kao Danska, kao Danci. U našem društvu ne prihvaćamo da imamo ekstremno bogate i ekstremno siromašne. Ne prihvaćamo da je netko milijarder i da je zbog toga moćan. Držimo se zajedno i možemo reći da se radi o momčadskom duhu. Momčad je uvijek bila važna u povijesti Danske, kroz povijest smo uvijek proizvodili pobjedničke momčadi, a ne zvijezde", konstatirao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se Schmeichel i na senzacionalan povratak Christiana Eriksena na terene nakon što je na Europskom prvenstvu gotovo preminuo na terenu.

"Nemam mišljenje o tome, samo sam jako sretan. Netko tko je otišao, tko je otišao. Otišao je, bio je mrtav. Doktori su potvrdili kako je bio mrtav i vratio se životu. Vidjeti ga na terenu nakon toga je apsolutno spektakularno", ustvrdio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Imate jednog od najboljih na svijetu'

Veliki Danac je otac aktualnog vratara reprezentacije koja je poražena na Svjetskom prvenstvu u Rusiji protiv Hrvatske, a i on sam ima loša iskustva iz utakmica protiv Vatrenih no nije želio uspoređivati te dvije momčadi.

"To je nešto što nikad ne radim, nikad ne uspoređujem momčadi, čak ni momčadi u kojima sam igrao sa sadašnjim ekipama. Nogomet se stalno mijenja i razvija, to je drugačija igra koja zahtjeva drukčije osobnosti. Ako govorimo o Hrvatskoj moramo razgovarati o Luki Modriću. Imate, ako ne najboljeg, jednog od najboljih na svijetu. Zadovoljstvo ga je gledati kako igra za Real Madrid, posebno u Ligi prvaka", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak na jedno pitanje Schmeichel nije htio odgovoriti, a to je ono Europsko prvenstvo 1996. koje ne pamti po dobrome. Prvo Danska teško stradala protiv Hrvatske u utakmici u kojoj ga je Davor Šuker 'potopio' prekrasnim lobom, a potom je Ćiro Blažević izveo rezervnu momčad protiv Portugala i ugasio sve nade Danaca da će proći u drugi krug.

Pogledajte što je još rekao Peter Schmeichel i kako je reagirao na pitanje o 1996.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo