NOVI POČETAK / Perišić se otvorio i otkrio do kada planira igrati te što je tražio od Modrića prije odlaska u Tottenham: 'Odmah sam zvao Luku'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

nham stigao kao slobodan igrač te će ponovno surađivati s Antoniom Conteom

4.8.2022.
9:48
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Ivan Perišić je ovog ljeta Milan zamijenio Londonom, odnosno Inter Tottenhamom. Odlučio se na nove izazove te je ispunio svoj san da zaigra u Premier ligi. Ovog vikenda će i odraditi svoju prvu službenu utakmicu u novom dresu.

Image
RAZMJENA IGRAČA? /

I Fabrizio može pogriješiti,pogledajte neugodnost koja je zatresla nogometni svijet. Barcelona opet otima igrača Chelseaju?

Image
RAZMJENA IGRAČA? /

I Fabrizio može pogriješiti,pogledajte neugodnost koja je zatresla nogometni svijet. Barcelona opet otima igrača Chelseaju?

Perišić je u Tottenham stigao kao slobodan igrač te će ponovno surađivati s Antoniom Conteom, talijanskim strategom koji ga je vodio u Interu. Uoči početka sezone, Perišić je odradio veliki intervju za Sky Sports, u kojem je pričao zašto je odabrao Tottenham, spomenuo je Luku Modrića te se prisjetio Crottenhama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon što sam po prvi puta razgovarao s trenerom, nazvao sam Modrića, koji mi je ispričao sve o Tottenhamu što sam želio znati. Rekao mi je samo lijepe stvari, iako je on igrao na starom stadionu i u starom trening kampu. Sad je sve novo, bolje i modernije", počeo je hrvatski reprezentativac.

Image
Foto: Profimedia

Nosit će 'Lukin' broj

"Nosit ću dres s brojem 14, baš kao i Luka. Pitao sam ga za dopuštenje, a on mi je rekao da je u redi i da ga mogu uzeti. Bilo je zabavno. Prije potpisivanja ugovora sam se konzultirao i s ostalim Hrvatima koji su nosili dres Tottenhama, Niko Kranjčar, Vedran Ćorluka i Stipe Pletikosa", otkrio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Otkrio je i kako se prvi put čuo s predstavnicima Tottenhama u ožujku, a potom i u travnju kada je klub iz sjevernog Londona slavio protiv Arsenala i praktički osigurao nastup u Ligi prvaka.

"To mi je bilo jako važno, a želio sam se okušati u Premier ligi. Nakon što su osigurali Ligu prvaka, opet smo se čuli, razgovarali i sve dogovorili u dva dana. Bilo je sve puno lakše", priča Perišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako će se naš Ivan okušati u ligi u kojoj nikada nije igrao. Nakon Bruggea, Borussije Dortmund, Wolfsburga, Bayerna i Intera, zaigrat će u klubu koji već godinama ne može do značajnijeg trofeja. Takve stvari našeg Ivana nimalo ne brinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovna suradnja s Conteom

"Spreman sam. Znam da će biti teško, dugo sam pratio Premier ligu i znam da je tempo nevjerojatan, ali sam spreman. Naporno sam radio prošle sezone i pripremao se da dođem tu i igram na razini", priča.

Perišić je već surađivao s Conteom, koji ga je i postavio na poziciju wing-backa, odnosno napadački orijentiranog beka. Prelazak s pozicije krilnog napadača na obrambenu poziciju nije zasmetalo Perišiću, dapače. Prošlu sezonu pod Inzaghijem odradio je fantastično, a igrao je upravo tu poziciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

"On voli igrati s trojicom iza. U Interu smo igrali 3-5-2, a ja sam bio ofenzivni bek na lijevoj strani. Trebalo mi je nekoliko utakmica da se prilagodim jer mi je to bilo nešto novo. Kasnije sam postao sve bolji, pogotovo prošle sezone s Inzaghijem, kada smo igrali istu taktiku", otkrio je.

Za kraj je otkrio do kada se misli profesionalno baviti nogometom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najvažnije je kako se osjećaš iznutra. Volim raditi svaki dan, kad radimo sprinteve i dalje sam na razini. Želim igrati do svoje četrdesete godine, mislim da sam sada u najboljoj fazi karijere i da mogu dati još puno toga. Sad sam jedan od najstarijih i volim razgovarati s mlađim igračima te im davati savjete ako nešto rade krivo. Tako su i meni pomagali stariji igrači", zaključio je.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo