Odlazak Jedvaja: 'Pet milijuna eura za mladog dinamovca!'

'Izuzetno sam zadovoljan Jedvajem.

16.4.2013.
12:01
VOYO logo

Dinamo već godinama prodaje svoje nabolje igrače, osim Sammira, koji i dalje čeka ponudu. A tradicija je nastavljena i ove zime, kad su otišli kapetan Milan Badelj i najveća mlada zvijezda Mateo Kovačić, igrač koji je trebao biti budućnost kluba. No, budućnost u Maksimiru kao da je stala neke davne zime.

Dinamo već godinama proživljava svojevrsni natjecateljski apsurd. U domaćem prvenstvu uopće nema konkurenciju i pitanje je koliko momčad u takvom okruženju može napredovati, a u Europi je, nažalost, predmet ismijavanja. Iz tih je utakmica teško izvući nešto posebno dobro osim zaključka: 'Nedostaju igrači koje ste prodali!' Rezultat te neobične situacije je da hrvatski prvak nema kontinuitet pravih natjecateljskih utakmica koje bi pomaknule stvar u nekom pozitivnom smjeru. Barem ne za navijače i sve one koji nisu na plaći Zdravka Mamića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U isto vrijeme, klub financijski funkcionira savršeno, ali zahvaljujući ogromnim davanjima građana Zagreba iz gradskog proračuna i rasprodaji najboljih igrača.

Za Hrvatsku su prejaki, za Europu preslabi, kasa je puna, tribine prazne, a shema uvijek više-manje slična. Aktualni trener na službenoj presici istakne nekog mlađeg igrača, koji se iskazao u nekoliko nastupa, i onda počne pumpanje cijene. Pod svjetlima reflektora ovoga je puta 17-godišnji Tin Jedvaj, dečko koji je za Dinamo upisao punih sedam nastupa, a kojega je Jurčić nahvalio na presici prije subotnje utakmice s Interom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je najveće otkriće ovog dijela prvenstva", izjavio je Jurčić.

Nekoliko dana poslije, naš najpoznatiji sportski dnevnik objavio je da je Roma spremna ponuditi pet milijuna eura za talentiranog mladog stopera i da bi Tin već na ljeto mogao obući dres talijanskog nogometnog diva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada samo treba pričekati da Zdravko Mamić kaže: 'Nema šanse! Jedvaja ne dam ni za 15 milijuna eura!' A onda znamo što slijedi.

Pitanje je samo, do kada tako...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo