PRAVO POJAČANJE / Papirologija je zgotovljena, novi Japanac je i službeno igrač Dinama

Image
Foto: Profimedia

Ogiwara je krajem travnja i početkom svibnja 2023. zaigrao u objema finalnim utakmicama u kojima je momčad Urawe svladala saudijski Al Hilal osvojivši time treći naslov najbolje momčadi azijskog kontinenta

12.1.2024.
12:26
Profimedia
VOYO logo

Dinamo je službeno predstavio novog igrača, a priopćenje prenosimo u cijelosti:

Image
SJAJNO RASPOLOŽENI /

Raspucani Dinamo zabio sedam golova u Rovinju, hat-trick Kulenovića

Image
SJAJNO RASPOLOŽENI /

Raspucani Dinamo zabio sedam golova u Rovinju, hat-trick Kulenovića

"Sjajni japanski branič Takuya Ogiwara, koji svojom brzinom i prodorima donosi kvalitetu više i u ofenzivnom dijelu, i službeno je postao Dinamov igrač. Zgotovljene su sve formalnosti oko njegove registracije pa je time i formalno postao četvrti japanski nogometaš u povijesti zagrebačkog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još je na proljeće 1999., upravo u godini Ogiwarina rođenja, za maksimirsku momčad igrao jedan od najboljih japanskih nogometaša svih vremena, Kazuyoshi Miura, da bi dugo godina kasnije, u sezoni 2017/’18., u Dinamo II došao Rintaro Tashima. Ovog će proljeća u Maksimiru igrati dvojac Takuro Kaneko Takuya Ogiwara.

Novi plavi branič rođen je 23. studenog 1999. godine u gradu Kawagoe u prefekturi Saitama. Igrački je stasao u popularnom japanskom klubu Urawa Red Diamonds iz Saitame, trostrukom osvajaču azijske Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ogiwara je krajem travnja i početkom svibnja 2023. zaigrao u objema finalnim utakmicama u kojima je momčad Urawe svladala saudijski Al Hilal osvojivši time treći naslov najbolje momčadi azijskog kontinenta. Nastupio je i u svim trima utakmicama na nedavnom FIFA Svjetskom klupskom prvenstvu u prosincu gdje je Urawa Red Diamonds zauzeo četvrto mjesto. U polufinalu ih je s 3:0 pobijedio Manchester City za kojeg su zaigrali i bivši dinamovci Mateo Kovačić, ujedno strijelac drugog gola, i Joško Gvardiol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ogiwara je u svojoj debitantskoj sezoni u prvoj momčadi Urawe osvojio japanski Kup 2018. Bio je u širem kadru i sljedeće sezone kad su dogurali do prvog od ukupno dva finala azijske Lige prvaka u razmaku od četiri godine. Potom se kalio na posudbi u drugoj ligi igrajući za Albirex Niigatu pa za Kyoto Sangu s kojom je izborio plasman u elitni rang. U međuvremenu se vratio u Urawu u kojoj je prošle godine odigrao 44 službene utakmice i postao kontinentalni prvak."

Napete i atraktivne utakmice te još jedan pohod Hrvatske na novu medalju gledatelji mogu pratiti od 10. siječnja - na glavnom kanalu RTL-a i streaming platformi VOYO.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo