Odbio poziv Barcelone jer mu se gadi što je napravila

Palestinski nogometaš Mahmoud al Sarsak (25) odbio je poziv Barcelone da bude njezin gost na predstojećem El clasicu, sudaru protiv Real Madrida u 7.

2.10.2012.
8:27
VOYO logo

Nastavak je to priče koja je počela nakon što je Barcelona poklonila počasnu ulaznicu izraelskom vojniku Giladu Schalitu kojeg je palestinska vojska držala u zarobljeništvu od lipnja 2006. do listopada prošle godine. Palestinska politička organizacija Hamas, koja vlada Pojasom Gaze, na to je odgovorila odlukom o medijskom bojkotu Barcelone.

Kako bi popravili štetu, u katalonskom su divu odlučili na dvoboj protiv Reala pozvati i Al Sarsaka koji je u srpnju pušten iz izraelskog zarobljeništva u kojem je bio od 2009. godine. Uhićen je na putu za Zapadnu Obalu gdje je trebao igrati za momčad Balate. Posljednja je 92 dana u zarobljeništvu proveo štrajkajući glađu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pozvali su me na utakmicu samo kako bi ublažili pritisak navijača nakon pozivanja Gilada Shalita. Ne mogu se na taj način izjednačavati žrtve i agresori. Velika je razlika u zarobljavanju vojnika u uniformi koji nosi pušku i ubija nevine te nogometaša koji ide igrati utakmicu. Barcelona je pozivom Shalitu pokazala da preferira izraelskog vojnika koji je sudjelovao u ubijanju nevinih Palestinaca. Klub je time ignorirao milijune svojih obožavatelja u Palestini i ostatku arapskog svijeta", dodao je Al Sarsak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaključio je da bi u budućnosti mogao prihvatiti poziv Barcelone, ali samo ako ne bude izjednačen sa Shalitom ili nekim drugim izraelskim vojnikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo