OVO PALI ALARM U PSG-U: / Brojke neumoljivo pokazuju da tu nema ljubavi. Najbolji strijelac u povijesti je - trinaesto prase

Image
Foto: AFP

U devet odigranih kola u Ligue 1 PSG je zabio već 32 gola

9.10.2018.
12:02
AFP
VOYO logo

Devet utakmica, devet pobjeda, razlika pogodaka 32-6 i već osam bodova prednosti pred drugoplasiranim Lilleom jasno će kazati kakva je moć Paris Saint-Germaina u okvirima francuskog nogometnog prvenstva u kojem brane naslov prvaka.

Izolirana klupska legenda

Iz redova te momčadi stižu i dva najbolja strijelca Ligue 1, Neymar i Kylian Mbappe zabili su po osam golova svaki, Edinson Cavani prati ih sa pet. Ukupno je raspucani trojac PSG-a zabio već 21 gol što je brojka koju izjednačava u francuskom prvenstvu samo Olympique Marseille, sve ostale momčadi zabili su manje od njih trojice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa ipak, ljubavi tu nema, a dokazuju je brojke koje pale alarm kod dijela navijača. Urugvajski napadač Edinson Cavani koji za klub nastupa od 2013. godine i koji je sa 176 golova njegov uvjerljivo najbolji strijelac u povijesti (sliejde Ibrahimović sa 156, pa Pauleta sa 109) nezadovoljan je i to ne skriva. Posebice ne nakon što je izvađen iz igre u 40. minuti ogleda u kojem je PSG s 5-0 nadvisio Lyon i svakako ne jer zna da je šikaniran od dvojca s kojima dijeli napadački red.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sramotne brojke

Brojke koje nudi footmercato.net su neumoljive, a one jasno kazuju sljedeće - Neymar 25 posto od ukupnog broja lopti koje podijeli usmjerava prema Mbappeu koji je još darežljiviji kad vidi brazilskog suigrača. Ukupno 31 posto svojih lopti daje njemu. Kada je Cavani u pitanju obojica su mnogo škrtiji pa Mbappe Urugvajcu daje tek 5 posto lopti, što je simbolična brojka. Kako onda tek nazvati činjenicu da samo 0,5 posto Neymarovih dodavanja idu u Cavanijevom smjeru.

Usput, u 40 minuta igre protiv Lyona niti jedan niti drugi nisu mu dodali loptu. I zato nezadovoljstvo raste...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo