VRIJEME JE ZA PROMJENE

OVO NOGOMET JOŠ NIJE VIDIO: Stop glumcima! Soudani se u ovom klubu ne bi dobro proveo

Simuliranju, glumatanju i pretjerivanju na travnjaku došao je kraj! Barem kad je u pitanju švedski drugoligaš Östers IF.

Čelnici ovog kluba pokrenuli su vrlo neobičan projekt u kojem će kažnjavati vlastite nogometaše koji na nepošten način pokušaju doći do prednosti na terenu. To uključuje simuliranje u kaznenom prostoru kako bi se izborio jedanaesterac, kao i glumu, bacanje i pretjerivanje bilo koje druge vrste tijekom utakmica.

MODRIMA POKLONJEN PENAL: Pogledajte spornu situaciju koja je podigla sve na noge

ŠPANJOLSKO OKO SOKOLOVO RAZAPELO SUCA: ‘Barcelonini glumci odradili su posao, oba penala su izmišljena’

‘Ne želimo one koji rade prljave stvari’

Iza ideje nulte tolerancije prema vlastitim igračima stoje trojica klupskih direktora – Mathias Concha, Johan LindbergPeter Wibran. U novom klupskom kodeksu ponašanja jasno stoji da će igrači koji prekrše navedene odredbe biti novčano kažnjeni ili čak suspendirani.

“Želimo pokrenuti promjene i zato smo spremni djelovati protiv vlastitih igrača i ostalih klupskih djelatnika. Vjerujemo da ćemo svojim postupkom napraviti pritisak na druge klubove da poduzmu nešto slično. Ako igrač radi prljave stvari, pa čak i ako je dobar, ne želim ga”, objasnio je Lindberg, dodavši i kako klub nema namjeru dovoditi igrače koji iza sebe imaju povijest simuliranja.

Za Dinamova napadača Soudanija ili Barcelonina Luisa Suareza u Östersu, čini se, ne bi bilo mjesta…

 

Povratak na Net.hr