OVO NITKO NIJE OČEKIVAO: / Cijela Europa luduje za Islandom, a ovaj fascinantan podatak to najbolje dokazuje!

Image
Foto: AFP, BERTRAND LANGLOIS

Neočekivana pobjeda protiv Engleske u osmini finala Europskog prvenstva donijela je ogromnu popularnost islandskim nogometašima, ali i glavobolju prooizvođačima dresova.

1.7.2016.
18:08
AFP, BERTRAND LANGLOIS
VOYO logo

Maleni Island, zemlja koja ima tek nešto više od 330.000 stanovnika, u četvrtfinalu je Eura i to nakon povijesne pobjede protiv Engleske (2-1). U zemlji je zavladala nogometna euforija, ali 'islandski sinovi' su postali iznimno popularni diljem kontinenta. Čak toliko da je došlo do potpune nestašice dresova islandske reprezentacije.

'Svi će dobiti dresove'

Službeni opskrbljivač Ehf i proizvođač dresova Errea u čudu su zbog silne potražnje kojoj ne mogu odgovoriti. Prema riječima glasnogovornika reprezentacije Omara Smarasona, narudžba islandskih dresova je porasla za nevjerojatnih 1800 posto!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon narudžbi putem e-maila i Facebooka ponestalo nam je zaliha. Sve smo prodali, a potražnja je veća 1800 posto od naših predviđanja. S jedne je strane to pozitivno, ali s druge je negativno jer ne možemo osigurati dresove svima koji su ih tražili. Vjerujemo Errei i sigurni smo da će svi na kraju dobiti svoje dresove", izjavio je Smarason.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Island u nedjelju na Stade de Franceu igra protiv domaćina Francuske. Napravi li još jednu senzaciju, u kakvim će tek onda problemima biti proizvođač dresova...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo