'Ovo mi je bila zadnja utakmica protiv Redknappa!'

Manchester United prošao je slavljenički kroz White Hart Lane, razbio je Tottenham s 3:1, ali trebe pošteno reći, uz puno sreće.

5.3.2012.
9:27
VOYO logo

Tottenham je bio bez Rafaela van der Vaarta, Scotta Parkera i Garetha Balea koji se razbolio pred utakmicu, no to nije pomoglo Niki Kranjčaru da se nađe u udarnoj postavi, dobio je tek završnih deset minuta. Luka Modrić solidno je odigrao cijelu utakmicu.

Spursi su imali i psiholoških posljedica, bilo je upitno kakva je momčad nakon debakla, 5:2 poraza od Arsenala u kojem su čak i vodili 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Činilo se da su se Spursi oporavili jer su igrali dobro, u 37. je nakon gužve zabio Adebayor, ali pogodak nije priznat jer je Togoanac prije pogotka petom loptu dirao rukom. No, u zadnjoj minuti prvog dijela, nakon udarca iz kuta Wayne Rooney je glavom doveo Manchester u vodstvo. Nažalost po Spurse koji su bili opasniji u tih prvih 45 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam mogao vjerovati da gubimo, napravili smo sve što smo planirali tijekom tjedna, Livermore i Sandro bili su odlični, dominantni nad Scholesom i Carrickom. Nekad treba sreće, ja od igrača nisam mogao tražiti više", kazao je Harry Redknapp.

Slično se igralo i u nastavku, Tottenham je više napadao, a Manchester zabijao, ovaj put je strijalac u 60. bio Ashley Young koji je i u 69. zabio za 3:0, prekrasan pogodak udarcem s oko 20 metara, u suprotni gornji kut. Ako je nekakva utjeha, Defoe je uspio u 88. postići barem počasni pogodak, da se ne ponovi 3:0 poraz iz kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sad je plan - kako sačuvati treće mjesto.

"U petak sam pričao s igračima, rekao sam im da već sam imaju kredite za sve što su dosad napravili, sjajno smo gurali sve dok nam se nije 'ugasila žarulja' u susretu s Arsenalom. Sad želim završiti na trećem mjestu, biti ispred Arsenala i Chelsea, za to smo sposobni i to želim učiniti", objasnio je Redknapp nove ciljeve, ali i oproštaj od mogućnosti da ipak uzmu naslov prvaka koji su zadnji put osvojili 1961. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadnji trofej im je Liga kup kojeg su osvojili 2008. godine. No, ovaj ipak veliki Tottenham u usporedbi s nizom onih koji su bili neuspješni, ipak nije otišao do kraja. A dalje će teško ostati zajedno, Modrić je blizu odlaska, Van der Vaart je na zalazu, Balea traže, a neće ostati ni Harry Redknapp.

"Ovo je moja zadnja utakmica protiv Harryja. Navijači Tottenhama morat će se pomiriti s time da odlazi, po meni on nema ozbiljnog konkurenta za mjesto izbornika Engleske. Ne uspije li ga savez uzeti, bit će u velikoj panici", rekao je Alex Ferguson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo