OVO JE BARCELONIN NESLAVNI POPIS ZA ODSTRIJEL: / Začudit će vas tko se našao na njemu, odnosno, tko nije

Image
Foto: Profimedia

Transfer-budžet prošlih se sezona istopio na hrpu skupocjenih zvijezda, poput Antoinea Griezmanna, Ousmanea Dembelea, Phillipea Coutinha

27.5.2020.
14:07
Profimedia
VOYO logo

Barcelona ovih dana sastavlja poduži popis za odstrijel i to, prije svega, kako bi smanjila ogormne izdatke za plaće, a onda i zbog toga što imaju ozbiljno pomanjkanje sredstava za transfere. Katalonci planiraju dovesti Lautara Martineza i Miralema Pjanića ili samo Neymara, ali nemaju dovoljno novca da plate njihove odštete, stoga su se odlučili riješiti svih koji im ne trebaju kako bi barem malo pokrpali budžet.

Transfer-budžet prošlih se sezona istopio na hrpu skupocjenih zvijezda, poput Antoinea Griezmanna, Ousmanea Dembelea, Phillipea Coutinha, koje se nimalo nisu iskazale niti opravdale svoju vrijednost, a ukupno je na njih potrošeno više od 300 milijuna eura. Zbog toga sada Barcelona mora prodati velik dio svojih igrača jer kredite više, očito, ne mogu dizati, a transfer-budžet, ako je ikakav i postojao, sigurno je iščezao tijekom pandemije koronavirusa i višemjesečne pauze od nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Goal - Lionel Messi (10) of Barcelona celebrates scoring a goal to make the score 1-3 with Luis Suarez (9) of Barcelona, Philippe Coutinho (7) of Barcelona and Ivan Rakitic (4) of Barcelona during the Champions League match between Tottenham Hotspur and Barcelona at Wembley Stadium, London Tottenham Hotspur v Barcelona, Champions League., Group Stage - 03 Oct 2018, Image: 389677906, License: Rights-managed, Restrictions: Editorial use only. No merchandising. For Football images FA and Premier League restrictions apply inc. no internet/mobile usage without FAPL license - for details contact Football Dataco, Model Release: no, Credit line: Graham Hunt/ProSports / Shutterstock Editorial / Profimedia

Mladi odlaze, stariji ostaju

Marca tvrdi da taj neslavni popis za odstrijel već postoji i pomalo iznenađujuće, na njemu se ne nalaze ovi stariji igrači na zalascima karijere, poput Ivana Rakitića, Artura Vidala, Luisa Suareza, što se ranije nagađalo, već da su na popisu za eliminaciju uglavnom perspektivni mladi igrači koji su do sada bili na kaljenju po jakim europskim klubovima.

Najzvučnije ime s popisa je ono Phillipea Coutinha i on zapravo jedini ne pripada ovoj mladoj gardi, ali također je na posudbi i vjerojatno se neće vratiti. Bayern njegov ugovor ne želi okupiti, ali se Barcelona, tvrdi Marca, nada da će se netko u međuvremenu javiti i otkupiti ga. Do sada su interes pokazivali Tottenham, Arsena i Newcastle, a Katalonci ga daju za puno manju cijene od onih 145 milijuna eura koliko su ga platili, pa se možda na koncu netko i javi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Barcelona's Chilean midfielder Arturo Vidal (2L) celebrates with Barcelona's Uruguayan forward Luis Suarez, Barcelona's Argentine forward Lionel Messi, Barcelona's Spanish defender Sergi Roberto and Barcelona's French forward Antoine Griezmann after scoring a goal during the Spanish league football match FC Barcelona against Deportivo Alaves at the Camp Nou stadium in Barcelona on December 21, 2019., Image: 489310953, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: LLUIS GENE / AFP / Profimedia

Popis za odstrijel

Nadalje, ostatak ekipe neće im stvarati previše problema i vjerojatno će ih sve lako prodati jer je riječ o vrlo perspektivnim igračima koji su se dokazali u klubovima na posudbi.

"Ostatak posuđenih igrača bit će lakše prodati jer su im cijene i plaće puno manje. Već nekoliko klubova se javilo Barceloni za te igrače. Tako Betis želi zadržati Carlesa Alenu, a Celta Rafinhu. Jean-Clair Todibo neće ostati u Schalkeu, ali veliki je interes klubova za njega i mogao bi otići u Englesku. Moussa Wague neće ostati u Nici, ali žele ga Valencia i Sevilla. Na transfer listi su i Oriol Busquets koji je ove sezone igrao za Twente te Pedri koji je bio u Las Palmasu", piše Marca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo