VELIKA BITKA DAVORA ŠUKERA: / Ovi ljudi su njegovi protivnici

24.3.2015.
9:32
VOYO logo

Legendarni hrvatski nogometaš proteklih je tjedana i mjeseci lobirao diljem Europe kako bi baš njega nogometni djelatnici izabrali među sedmorici odabranih koji uvelike odlučuju o europskom nogometu.

"Bilo bi sjajno za nas da po prvi puta imamo osobu u najvažnijem tijelu Uefe, da budemo za tim stolom gdje se odlučuje o svim ključnim pitanjima. To bi nam dalo jednu dodatnu moć uz onu koju imamo zahvaljujući rezultatima naše reprezentacije", naglašavao je proteklih tjedana Šuker, ali i istaknuo kako za njega ima vremena, da neće biti smak svijeta ukoliko ga ne izabere u Beču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I stvarno, Šuker je definitivno jedan od najmlađih kandidata i onaj koji ima uvjerljivo najbolju nogometnu karijeru, ali baš i nema veliko zaleđe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U IO je sedam mjesta, a kandidata je dvanaest. Četvorica traže reizbor, to su Španjolac Ángel María Villar Llona, Ukrajinac Grigorij Surkis, Švicarac Peter Gilleron, te Bugarin Borislav Mihajlov.

Sedmorica preostalih Šukerovih rivala su Mađar Sandor Csanyi Portugalac Fernando Gomes, Norvežanin Yngve Hallén, Velšanin Trefor Lloyd Hughes, Škot Campbell Ogilvie, Islanđanin Geir Thorsteinsson i Turčin Servet Yardimci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na prvi pogled, s obzirom na utjecaj i zaleđe, Surkis, Villar, Yardimci i Gomes su 'zicer' za izborom, a za preostala mjesta Šuker će morati 'predriblati' ugledne nogometne djelatnike. Pitanje je da li je 'zlatna ljevica' vješta u lobiranju, kao na travnjaku...

Ángel María Villar Llona (Španjolska) Grigoriy Surkis (Ukrajina) Peter Gilliéron (Švicarska) Borislav Mihaylov (Bugarska) Sándor Csányi (Mađarska) Fernando Gomes (Portugal) DAVOR ŠUKER (HRVATSKA)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo