OVE SEKSI SUTKINJE OČARALE SU HRVATE I SRBE: / Jednu je dobro zapamtio i Mamić, a druga sudi u HNL-u

Image
Foto: PIXSELL/Screenshot

One su lijepe, autoritativne, stroge i beskompromisne. I da, sutkinje su u nogometu

16.2.2018.
19:40
PIXSELL/Screenshot
VOYO logo

Grčka sutkinja Chrysoula Kourompylia (40) bila je zvijezda utakmice Partizana i Viktorije Plzen (1-1) u prvoj utakmici šesnaestine finala Europske lige odigranoj na stadionu Partizana u Beogradu.

LUDA UTAKMICA U DORTMUNDU: Borussia preokretom do pobjede u derbiju večeri, Lokomotiv okrenuo 0-2 i slavio

Nije reagirala na brojna dobacivanja iz publike

Atraktivna Grkinja bila je četvrti sudac, nije reagirala na brojna dobacivanja iz publike, posao je odradila maksimalno profesionalno i temeljito. I zaradila pljesak. Nije se lijepa Chrysoula dala smesti, bila je stroga, bez kompromisa, jasno davši do znanja kako je ona gazda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa tako nije dopustila da utakmica krene dok domaćini ne saniraju rupu u mreži, igraču Viktorije u drugom je poluvremenu naredila da skine prsten prije nego uđe u igru.

Očarala je seksi Grkinja i reportere srpskog tabloida Telegrafa čije su se kamere spustile malo niže nego što je uobičajeno. Izgubili su visinu, rekli bi smo...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pamte je i Zagrepčani

Prije četiri godine bila je četvrtka sutkinja na utakmici Dinama i Red Bulla. Tada je Chrysoula Kourompylia pazila na red, tj, da tadašnji trener modrihZoran Mamić i gostujući trener Adi Hütterostanu ostanu u svojim prostorima, dizala je semafor za zamjene igrača i nakon konzultacija s glavnim sucem Michaelom Koukoulakisom, pokazivala sudačku nadoknadu.

Chrysoula je međunarodna sutkinja postala 2008. godine, a sudi i u grčkoj ligi, gdje je prije nekoliko godine bila žrtva incidenta navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, na utakmici Arisa i Asterasa netko ju je s tribine pogodio bocom. Chrysoula je tada bila pomoćna sutkinja, a glavni sudac odlučio je prekinuti utakmicu. Fifinu licencu ima od 2008. godine, a sudi i utakmice grčke lige.

Hrvatska sutkinja iz Podravskih Sesveta

Kad smo kod sutkinja, u petak u Kranjčevićevoj, linijski sudac utakmice 22. kola HNL-a između Rudeša i Lokomotive (2-0 za Rudeš) bila je Sanja Rođak Karsić. Radi se o 34-godišnjakinji iz Podravskih Sesveta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

16.02.2018., Zagreb - Stadion Kranjceviceva, 22. kolo prve HNL: Rudes - Inter Zapresic. Sutkinja Sanja Rodjak Karsic. Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Krajem 2015. godine Sanja je postala prva žena koja je sudila utakmicu završnice Hrvatskog nogometnog kupa, a iste je godine počela suditi i na utakmicama HNL-a. Ispit za sutkinju pripravnicu položila još 2001. godine.

Dvije godine kasnije postala je regionalnom sutkinjom, još dvije godine kasnije i saveznom, a 2009. godine ponijela je titulu sutkinje s oznakom FIFA-e. Sudjelovala je na europskim i svjetskim prvenstvima za mlađe reprezentacije diljem Europe, ali i u Japanu, zatim na Svjetskom prvenstvu u Kanadi 2015. te na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine, a u travnju ove godine bila je pomoćna sutkinja u polufinalu Lige prvakinja. Također, prošlog ljeta Sanja je sudila na Europskom ženskom nogometnom prvenstvu u Nizozemskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je jedina hrvatska sutkinja na spomenutom turniru.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo