Zbog Vukovara i ćirilice Zvone Boban i društvo neće u Srbiju

Iako se u četvrtak, kao uvertira susretu na Marakani, trebala odigrati utakmica između srpskih i hrvatskih veterana u Nišu, od toga ipak neće biti ništa.

4.9.2013.
14:39
VOYO logo

Organizatori utakmice u Nišu pribojavaju se da će zbog problema koji je posljednjih dana izazvala ćirilica u Vukovaru domaći navijači napraviti incident. Stoga je najavljena utakmica otkazana.

Šteta! Trebao je to biti praznik nogometa uoči spektakla na beogradskoj Marakani. Svoj nastup već su prije potvrdile hrvatske legende poput Davora Šukera, Zvonimira Solde, Velimira Zajeca, Zvonimira Bobana, Josipa Čopa, Ivice Grnje, Gorana Vlaovića predvođene Ćirom Blaževićem, dok su s druge strane trebali stajati Zoran Banković, Savo Milošević, Zoran Mirković, Dejan Petković i mnogi drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveću štetu će na kraju ipak pretrpjeti djeca, i to ona s posebnim potrebama za koju je trebao ići sav prihod s ove humanitarne priredbe.

A u srijedu je iz HNS-a stigla informacija da su im predstavnici udruge Korak ispred javili da namjeravaju u petak u Beogradu odigrati prijateljsku utakmicu s članovima fan kluba Orlovi i prisustvovati utakmici Srbija – Hrvatska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je svim hrvatskim navijačima zabranjen pristup na Marakanu, iz HNS-a su se ogradili od najavljenog događaja, te izdali priopćenje: "Hrvatski nogometni savez se u potpunosti ograđuje od ove utakmice s kojom nije bio upoznat i kojoj ne može dati podršku sukladno potpisanom protokolu između HNS-a i FSS-a. Hrvatski nogometni savez poštovao je svaki detalj dogovora između dva saveza koji uključuje nedolazak gostujućih navijača na utakmice između Hrvatske i Srbije, a koji je postignut kako bi se izbjegle bilo kakve mogućnosti sukoba navijača dviju reprezentacija ili sigurnosno rizične situacije za organizaciju utakmice. U organizaciji HNS-a u Beograd neće putovati niti jedan navijač izvan službene delegacije, kao što je bio slučaj i s reprezentacijom Srbije u Zagrebu, niti su za njih osigurane ulaznice preko HNS-a."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo