JESTE LI ČULI ZA NJEGA? / Otac mu je Hrvat, bio je u Realu i ne pada mu na pamet igrati za Vatrene: 'Ne mogu igrati za drugu reprezentaciju...'

Image
Foto: Profimedia

Kuščević je podabrao reprezentaciju Čilea, za koju je do sada nastupio sedam puta

16.2.2023.
11:07
Profimedia
VOYO logo

Hrvatsko-čileanski nogometni branič Benjamin Kuščević (26) napustio je redove brazilskog prvaka Palmeirasa, ali će karijeru nastaviti u toj zemlji jer je potpisao za prvoligaša Coritibu.

Image
KOJA LI JE TVOJA TAJNA, LUKA? /

Modrić dobio još jedno priznanje, pazite po čemu je bolji od svih igrača Real Madrida

Image
KOJA LI JE TVOJA TAJNA, LUKA? /

Modrić dobio još jedno priznanje, pazite po čemu je bolji od svih igrača Real Madrida

Iako je po ocu Hrvat, Kuščević je kazao kako može igrati jedino za reprezentaciju Čilea. Karijeru je započeo u čileanskom velikanu Universidad Catolici, neko vrijeme je proveo u podmlatku Real Madrida nastupajući za njegovu U-19 momčad, da bi se zatim vratio u Universidad Catolicu. Od studenog 2020. igrao je za Palmeiras za koji je skupio 45 nastupa te dva puta osvojio Copu Libertadores, klupsko prvenstvo Južne Amerike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imam hrvatsku stranu po ocu, čitava njegova obitelj je hrvatskih korijena, pa zato imam i hrvatsko državljanstvo. No, ja sam Čileanac 200 posto. Ne bih mogao igrati za drugu reprezentaciju", rekao je na konferenciji za medije u Curitibi, gradu na jugu Brazila, gdje je predstavljen u srijedu, a s Coritibom je potpisao ugovor do kraja 2026. godine.

"Ono što najviše volim jest igrati za Čile i to je bila jedna od najvažnijih stvari kada sam odlučio doći u ovdje. Želim imati kontinuitet nastupa jer želim igrati za reprezentaciju Čilea".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za tu južnoameričku reprezentaciju nastupio je sedam puta.

"Važno je biti samo jedan od igrača, biti skroman. Došao sam kako bih doprinio onime što sam naučio proteklih godina. Poštovanje suigrača, trenera i navijača morat ću zaslužiti na terenu", rekao je Kuščević, 186 centimetara visoki stoper.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Benjamin Kuščević

"Ono što me najviše motiviralo da dođem ovdje jest to što ću igrati u kontinuitetu. Čuo sam od mnogih za projekt Curitibe, a čiji je cilj boriti se za velike stvari", dodao je.

Coritiba je prošlu sezonu završila na 15. mjestu među 20 klubova prve lige. Brazilsko prvenstvo počinje u travnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najljepši stadion

Klub Coritiba je u siječnju bio mjesto nesvakidašnjeg događaja. Zbog izgreda na utakmici s Atletico Paranaenseom sud je bio zabranio ulazak navijačima na idućoj utakmici, ali samo muškarcima starijim od 12 godina. Na tribinama stadiona se zatim okupilo oko 8.880 žena i djece stvorivši lijepi navijački ugođaj. Klub im je besplatno dao ulaznice a pritom se skupljala hrana u humanitarne svrhe.

"Nesumnjivo, ovo je danas bio najljepši stadion na svijetu", izjavio je nakon te utakmice Coritibin trener Antonio Oliveira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Coritiba je u toj utakmici regionalnog prvenstva slavila sa 1-0 protiv momčadi Aruka.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo