Osuđeni silovatelj opet je u momčadi! Navijači mu skandirali ime!

Iz redova engleskog nogometnog trećeligaša Sheffield Uniteda stiže neočekivana vijest.

11.11.2014.
11:58
VOYO logo

Ovaj 25-godišnji Velšanin je pušten iz zatvora prošlog mjeseca nakon što je odslužio polovicu od petogodišnje kazne zbog silovanja 19-godišnjakinje u hotelskoj sobi 2011. godine, javlja BBC.

Došlo je do velike kontroverze oko toga treba li Evansu dopustiti da nastavi nogometnu karijeru, ali dozvola za trening u redovima bivšeg kluba svakako je prvi korak u tom smjeru. Iz Sheffield Uniteda su pak obavijestili meritorne nogometne organe o svom potezu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Evans je prošlog mjeseca objavio video-poruku putem koje je rekao da želi nastaviti igrati nogomet.

"Rijetka je i izvanredna privilegija dobiti dopuštenje za ponovno igranje profesionalnog nogometa. Moja je nada da ću se moći vratiti. Ako će to biti moguće, onda ću to napraviti s poniznošću, budući sam naučio vrijednu lekciju. Volio bih drugu priliku, ali znam da se svi neće složiti", rekao je Evans, koji i dan danas tvrdi da je nevin i nije se nikad ispričao žrtvi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/8GY529EHYYE

On tvrdi da se seks bio obostrano dobrovoljan i da nije bila riječ o silovanju. Skoro 157.000 ljudi potpisalo je peticiju da se igrača ne primi u Sheffield United. Međutim, drugačijeg su stava bili u Profesionalnoj udruzi igrača (PFA), a njegov povratak službeno su podržali i u Klubu navijača Sheffield Uniteda, te su na posljednjim utakmicama čak i skandirali njegovo ime.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Evans igra na poziciji napadača, a tijekom svoje profesionalne karijere igrao je za Manchester City, Norwich City i Sheffield United i pritom zabio 59 golova u 167 utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo