VJERUJU U SEBE / Optimistični Marokanci uoči SP-a: 'Protiv Hrvatske ćemo imati podršku kao da smo domaćini'

Image
Foto: profimedia.hr

Marokanska javnost i novinari uvjereni su kako je došao trenutak za pravi rezultat i Lavovi Atlasa su stigli u Dohu s velikim ambicijama

21.11.2022.
11:44
profimedia.hr
VOYO logo

Maroko je do sada je pet puta sudjelovao na Svjetskim prvenstvima, no tek jednom navratu je prošao skupinu i to 1986. godine kada je ispao u osmini finala. Sveukupno ima 16 odigranih utakmica na svjetskim prvenstvima te ostvarene tek dvije pobjede, uz pet remija i devet poraza.

Image
FOOTBALL MANAGER /

Najpopularnija nogometna simulacija predviđa uspjeh Vatrenih na SP-u: Ponovila se 1998. godina

Image
FOOTBALL MANAGER /

Najpopularnija nogometna simulacija predviđa uspjeh Vatrenih na SP-u: Ponovila se 1998. godina

Četiri puta je zapeo u skupini (2018, 1998, 1994, 1970), dok je na SP-u u Meksiku 1986. stigao do osmine finala izgubivši od Njemačke. Marokanska javnost i novinari uvjereni su kako je došao trenutak za pravi rezultat i Lavovi Atlasa su stigli u Dohu s velikim ambicijama. Prva prepreka na tom putu bit će im svjetski doprvak Hrvatska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit će teška i neizvjesna utakmica. Na papiru i po Fifinom rankingu, Hrvatska je u prednosti, ali na terenu će to biti drugačije. Bit će to za Hrvatsku izazovna utakmica. Mogla bi to biti utakmica u kojoj će odlučivati trenerski potezi", kazao je Idriss Tazarni, novinar jednog od najpoznatijih marokanskih portala.

"Maroko ima odličnu momčad i kvalitetne igrače kao što su Hakim Ziyech, Achraf Hakimi, Noussair Mazraoui. Naša će reprezentacija imati i veliku prednost na tribinama. Očekujem možda i više od 10 tisuća naših navijača. Marokanaca ima jako puno u Kataru, a mnogo ih dolazi i iz domovine. Bit će to sasvim sigurno domaćinska atmosfera i dodatan poticaj za naše igrače", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priželjkuju loš dan Vatrenih

Pratio je posljednje hrvatske utakmice i nada se jednoj stvari: "Pratio sam posljednje utakmice Hrvatske i na svakoj utakmici je bila na visokom nivou. Nadam se da će protiv Maroka odigrati ipak nešto slabije". Otkrio je i kako bi problem mogle biti ozljede i činjenica da neki igrači nisu igrali previše. Međutim, optimist je.

"Svjetsko prvenstvo izvlači najbolje iz igrača. Imat ćemo i fantastičnu potporu s tribina što bi moglo biti vrlo važno. Zbog toga sam optimist. Bitno je da ne izgubimo u prvom susretu protiv Hrvatske. Neće biti lako, no uvjeren sam kako ćemo dohvatiti drugi krug. Možemo biti jedno od iznenađenja turnira," zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike