'On je zaista glup dečko i ima psihičkih problema'

Prije nešto manje od tri godine u velikom finalu Lige prvaka Manchester United je boljim izvođenjem penala nanio Chelseaju bolan poraz.

6.4.2011.
12:57
VOYO logo

Kada su kuglice ždrijeba četvrtfinala Lige prvaka spojile Chelsea i Manchester United, branič Chelseaja John Terry sigurno se sjetio 21. svibnja 2008. godine

Naime, tog su dana u Moskvi finale Lige prvaka igrali Chelsea i Manchester, a baš je Terry bio tragičar jer je promašio jedanaesterac koji bi klubu sa Stamford Bridgea donio pokal. Na kraju su podignutih ruku s terena otišli Crveni vragovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Van der Saar je otišao u krivu stranu, no poskliznuo sam se u ključnom trenutku i umjesto u praznu mrežu pogodio stativu. Često se prisjetim te utakmice, znam da će me to pratiti cijeli život", prisjetio se Terry, koji je u Ligi prvaka doživio još mnogo frustracija, poput ispadanja od Barcelone i Liverpoola.

http://www.dailymotion.com/swf/video/xh0c2g

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vrijeme je da vratimo Unitedu i konačno osvojimo Ligu prvaka jer je mnogo suigrača, uključujući i mene, već u tridesetima. Nadam se da ćemo uspjeti ove godine, pred našim navijačima u Londonu", vjeruje kapetan Bluesa.

I Chelseajev trener zna koliko njegovim igračima znači Liga prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njima to više nije san nego opsesija. Na jučerašnjem treningu rekao sam im da im je do tog cilja ostalo još samo 450 minuta", slikovit je bio Carlo Ancelotti, koji u svojoj trenerskoj karijeri već ima dvije osvojene Lige prvaka. A dvaput ju je osvajao i kao igrač.

Poput Ancelottija, dvije Lige prvaka kao trener ima i Alex Ferguson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovim dvobojima nema favorita, jedni o drugima sve znamo. Nadam se da će odlučiti veća inspiracija mojih igrača", rekao je Ferguson, koji ima velikih problema sa psihičkim stanjem svog najboljeg igrača Waynea Rooneyja.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=zxO1Nvda3oxaJsaR

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime Engleski nogometni savez je s dvije utakmice neigranja kaznio Rooneyja zbog proslave gola protiv West Hama sočnim psovkama u kameru, a zbog velikog pritiska novinara propustio je i jučerašnji trening.

"Obožavam Rooneyja kao igrača, no očito je da ima velikih psihičkih problema. Zbog ispada ponekad mi se čini kao zaista glup dečko", izjavio je Tony Adams, jedna od legendi engleskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rooneyjev slučaj prokomentirao je i trener Tottenhama Harry Redknapp.

"Kazna je pravedna. Rooney mi se čini kao da je uvijek ljutit na cijeli svijet. Ne shvaćam takvu proslavu gola, ne mogu se sjetiti da je legendama poput Bobbyja Charltona ikada palo na pamet tako slaviti", ciničan je bio šef Spursa, koji u četvrtfinalu Lige prvaka nije dobro prošao izgubivši u prvom dvoboju od Reala s visokih 4:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o temi: specijal-201102150360004-Liga prvaka

Vezani članci:

arti-201104060281006 arti-201104050462006 arti-201104051024006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo