SRETNO, IVICA /

Olić objavio prvi popis U21 reprezentacije, imat će i legendarnog pomoćnika

Image
Foto: Luka stanzl/PIXSELL

Novi izbornik uputio je 23 poziva

19.8.2024.
17:04
Luka stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Novi izbornik hrvatske nogometne U-21 reprezentacije Ivica Olić objavio je popis kandidata za nastavak kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će se 2025. održati u Slovačkoj.

Image
VUKU SE REPOVI /

Sudačka komisija ostala nijema o utakmici Hajduka: 'Trebao je biti penal za Dinamo'

Image
VUKU SE REPOVI /

Sudačka komisija ostala nijema o utakmici Hajduka: 'Trebao je biti penal za Dinamo'

Mladu hrvatsku reprezentaciju očekuje ogled protiv Farskih Otoka 5. rujna u Zagrebu (Sportski centar Rudeš) i protiv Portugala 10. rujna u Karlovcu na stadionu Branko Čavlović-Čavlek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi izbornik uputio je 23 poziva i osam pretpoziva, a reprezentacija će se okupiti u ponedjeljak 2. rujna u 12:00 u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se popisa tiče, želja mi je u rad U-21 reprezentacije uključiti i dečke koji su mlađi, ali su veliki talenti, pa tako imamo dvojicu 17-godišnjaka - Luku Vuškovića koji se već dokazuje u seniorskom nogometu i Nou Mikića za kojeg svi reprezentativni i klupski treneri imaju samo pohvale. Tu su i Matković (2006.), Zvonarek i Buljan (obojica 2005. godište), želim da takvi talenti osjete ovu razinu i pokažu da pripadaju mladoj reprezentaciji već sada. Imamo jako dobru konkurenciju, mlada reprezentacija je svim igračima prilika da dodatno napreduju i pokažu da svojim znanjem, ali još važnije, karakterom, radom i mentalitetom, jednog dana mogu biti kandidati za A reprezentaciju," poručio je Olić za HNS.

'Na čemu ću inzistirati jest žestok rad'

U stručnom stožeru U-21 reprezentacije, uz Olića, na funkciji pomoćnih trenera bit će Niko Kranjčar i Marko Krnjić, dok će ulogu trenera vratara obnašati Vladimir Vasilj.

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

"Vjerujem da smo okupili odličan stožer, zahvaljujem Savezu na podršci i pomoćnicima koji su prihvatili ovaj izazov kojem se jako veselimo jer smatramo da imamo odličnu mladu ekipu s puno potencijala. Čekaju nas dvije potpuno drugačije utakmice - protiv Farskih Otoka smo veliki favoriti, a potom protiv Portugala želimo pokazati da smo kod njih imali samo jedan loš dan i da im možemo parirati. Ovo su mladi dečki kod kojih su oscilacije i pogreške normalne i prihvatljive, ali ono na čemu ću inzistirati jest žestok rad, maksimalan angažman i snažno zajedništvo - to mora krasiti svaku hrvatsku reprezentaciju," naglasio je izbornik Olić.

Hrvatska U-21 vrsta se trenutačno nalati na trećem mjestu skupine G sa 13 bodova. Vodeći Portugal ima 18 bodova i susret više, dok drugoplasirana Grčka ima 14 bodova iz osam susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plasman na EURO izborit će devet pobjednika skupina, te tri najbolje drugoplasirane ekipe. Preostalih šest trećeplasiranih ide u play-off u kojem će se boriti za još tri karte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo