Željezna Olga stala u obranu Slavena Bilića: ‘Nije kriv!’

Moskovski prvoligaš Lokomotiv, koji s trenerske klupe vodi bivši izbornik nogometne reprezentacije Hrvatske Slaven Bilić, ne igra dobro nakon zimske stanke u ruskom prvenstvu.

Bilićeva momčad osvojila je samo jedan bod u zadnje četiri prvenstvene utakmice, a ovo joj je već osmi poraz.

U ligi od 16. klubova, Lokomotiv zauzima 9. mjesto s 32 boda. Cijelu situaciju oko kluba i loših igara komentirala je predsjednica Olga Smorodskaja.

Što se događa s momčadi ovog proljeća?
“Situacija unutar kluba i momčadi je nešto o čemu se ne treba i ne smije javno raspravljati. Svaki klub je poput obitelji – zatvorena ćelija. Svi problemi se rješavaju interno, pa tako i kod nas. Što se posljednje utakmice protiv Rubina tiče (poraz 0:2) bila je to jako loša utakmica. No, idemo dalje, moramo pronaći izlaz iz ove situacije”, rekla je Bilićeva šefica.

Koji dijelovi u klubu su krivi za ovakvu situaciju? Uprava? Trener? Igrači?
“Nitko nije samostalno kriv. Trebali smo zimus dovesti jednog ofenzivno orijentiranog igrača, međutim nismo uspjeli. Imamo puno igrača koji igraju za reprezentacije svojih država i to dovoljno govori da imamo dovoljno jaku momčad, te da su rezultati iste ispod onoga što se očekivalo. Bilić je jako dobar, iskusan i vrlo ambiciozan. No, još nije formirana homogena skupina igrača koja će biti konstantna u svojim nastupima. S druge pak strane, situacija nije toliko loša koliko ju se prikazuje”, zaključila je Smorodskaja.

Čini se da je Bilićev posao, barem do kraja sezone, siguran.

Povratak na Net.hr