ODGOVOR LEGENDE: / 'Ronaldo najbolji svih vremena? Nije niti najbolji Portugalac'

Image

Ne samo da Cristiano Ronaldo nije najbolji nogometaš svih vremena, a mišljenje je to mnogih, on nije niti najbolji portugalski igrač ikad.

14.9.2016.
13:18
VOYO logo

Cristiano Ronaldo veći dio profesionalne karijere igra na iznimno visokoj razini, a samo ove godine slavio je naslove u Ligi prvaka i na Europskom prvenstvu. Sa samo 31 godinom, Ronaldo je triput osvojio Ballon d’Or, zabio 488 golova u 674 utakmice i u dresu Manchester Uniteda i Real Madrida osvojio čitav niz trofeja, što za najbolju momčad prvenstva, što za najbolje u Ligi prvaka. Također, igrač je koji je najviše puta nastupao za portugalsku reprezentaciju (133) i za nju postigao najviše pogodaka (61).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve to nije dovoljno Figu koji tvrdi da je najbolji Portugalac svih vremena – Eusebio. Preminuli sjajni Benficin napadač postigao je 733 gola u samo 745 odigranih susreta, za reprezentaciju je nastupio u 61 utakmici i zabio 41 pogodak. Vodio je osvajač nagrade Ballon d'Or Portugalce do trećeg mjesta na svjetskom prvenstvu 1966., četiri godine nakon što je s Benficom osvojio Europki kup.

„Divim se Cristianu i uživam u njegovim postignućima. Svake je godine sve bolji i ispisuje nogometnu povijest. No, iako ga nikad nisam vidio kako igra, Eusebija bih proglasio najboljim zbog svega što predstavlja, zbog ljubavi koju mi je iskazao, prijateljstva i savjeta. Ovdje se radi o poštovanju. Svi povijest pišu u svoje vrijeme“, objasnio je Figo, i sam osvajač nagrade Ballon d'Or i Lige prvaka za As, a prenosi The Sun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo