'Od tih iznosa zavrti se u glavi, ali Luka je to zaslužio'

'Za Modrića se tuče cijela Engleska, i to najbolji klubovi. Želi ga Chelsea, želi ga Manchester United, a od tih iznosa zavrti se u glavi. A sve je to Luka zaslužio svojim igrama.

23.12.2011.
12:51
VOYO logo

Hajdukov skaut Dražen Mužinić, proslavljeni igrač kojeg je krasila borbenost, oduševljen je plasmanom reprezentacije na Europsko prvenstvo.

"Uvijek je super kad odeš na veliko natjecanje. Bilo je uspona i padova, ali na kraju je najvažnije da smo otišli na Euro, na kojem ćemo imati što za reći", kaže Mužinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Legendarni Frfa stalno obilazi nogometne terene širom Hrvatske, ima ga svugdje. I pozvan je da prozbori nekoliko riječi o budućnosti hrvatskog nogometa.

"Nema straha za naš nogomet. Ima talenata koliko vam srce poželi, samo je bitno da ih sustav isprati, da se pravilno razvijaju", rekao je skaut Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U izboru za nogometaša godine na prvo mjesto stavio je Darija Srnu, koji uvijek ostavlja srce na terenu.

"Volim Srnu i njegov stil igre. Ali, nije na prvom mjestu zbog toga. Srna je kapetan reprezentacije koja je otišla na prvenstvu Europe, on daje ritam igri. Pravi je kapetan. A sa Šahtarom je igrao četvrtfinale Lige prvaka, na svojoj poziciji jedan je od najboljih igrača u Europi. Praktično, Šahtar je na njegovim krilima postao momčad koju svi cijene i respektiraju", objašnjava Mužinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nijanse su presudile da Srnu stavi na prvo mjesto, a Luku Modrića na drugo.

"Za Modrića se tuče cijela Engleska, i to najbolji klubovi. Želi ga Chelsea, želi ga Manchester United, a od tih iznosa zavrti se u glavi. A sve je to Luka zaslužio svojim igrama. Motor je igre reprezentacije, Hrvatska je bez njega sasvim druga reprezentacija, bitno slabija", smatra Frfa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na njegovom popisu visoko kotiraju Ivan Perišić, Mario Mandžukić i Nikica Jelavić.

"Perišić je moja tiha igračka patnja, tražio sam na sve načine da se vrati u Hajduk. Borussia je tek jedna stuba u njegovoj karijeri, već sada je pravi, a bit će još puno, puno bolji. Mandžukić me ugodno iznenadio, u Wolfsburgu je stasao u klasnog profesionalca. Baš kao i Jelavić u Rangersima, nije lako zabijati na Otoku, a Jelavić to radi bez teškoća ", zaključio je Mužinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo