Od slavnog kluba ostalo je samo ime: Velika propast Borussije Dortmund

Nakon novoga poraza u 19. kolu njemačke Bundeslige od Augsburga (0:1), Borussija Dortmund je opasno zakoračila prema drugoligaškom društvu.

6.2.2015.
14:32
VOYO logo

U Borussii Dortmund više ne stanuje optimizam. Niti malo. Nakon novoga poraza od Augsburga u 19. kolu Bundeslige (0:1), 80.667 navijača je palo u "depresiju". A i da maknemo navodnike, ne bi puno pogriješili. Stanje u ovom slavnom klubu je alarmantno. Sa samo 16 bodova Borussia je uvjerljivo posljednja na prvoligaškoj ljestvici, i druga liga im se smiješi. Iz kola u kolo sve više...

"Bolan poraz. Gol smo mogli spriječiti barem pet-šet puta. A ponovo nismo zabili naše prilikem, stoga nema ničeg pozitivnog. Vidi se da nam je nervoza veliki suparnik. Ali nećemo se predati", izjavio je trener Borussie Jürgen Klopp.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijači su poludjeli, Westfalen je s zvižducima počastio svoje nekadašnje junake, a poslije utakmice Weidenfeller i Hummels su otišli s njima porazgovarati, umiriti ih. Bare malo. Da, ona opjevana podrška navijača Borussije o kojoj su pisali gotovo svi svjetski, rapidno kopni.

To dokazuju i ankete. Naime, anketa objavljena u njemačkom Bildu pokazivala je da 83 posto anketiranih smatra kako Klopp može spasiti Borussiju. Nova anketa objavljena u četvrtak pokazuje sasvim druge podatke. Podrška je po njoj pala na 55 %. I dalje pada, poput kapljica kiše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jesam li rezigniran? Ni u kojem slučaju", objašnjava Kloop.

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kloop, čovjek koji je Borussiji priuštio puno veselja, ima veliku misiju. A to je spasiti momčad od ispadanja u drugu ligu. No, puno je posla ispred Kloopa. Treba sad prvo nekako dignuti momčad i odagnuti strah iz tabora Borussije. A poseban su problem i igrači. Naime, u prvoj momčadi gotovo svi imaju neku višemjesečnu stanku. A posljednjih godina nisu puno mijenjali momčad. Nego su svakog ljeta ostali bez nekog bitnog igrača. Tipa Sahina, Götzea i Lewandowskog koji je došao u Bayern Munchen kao zamjena za našeg Marija Mandžukića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto su i kupovali poput Gündogana, pa Reusa umjesto Kagawe, Mhitarjan je trebao nadomijestiti Götzea, a Immobile Lewandowskog. Prošlog ljeta došao je Ginter, vratio se Kagawa, Immobile i Ramos su ojačali napad, a ove zime stigao je i Kampl.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, od njih ništa. Jedino se prošle sezone iskazao Armenac Henrih Mhitarjan, koji je bio pravo osvježenje kluba. Ove, pak, se uklopio u crno - zeleno sivilo koje stanuje ove sezone na Westfalenu.

"Henrih na ljeto želi otići"!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako sada stvari stoje neće biti jedini. Čini se da je došlo vrijeme za promjene u Borussiji. Ovo ljeto će donijeti puno toga na Westfalen, novo ruho je nužno potrebno. Jer, niti jedan dio momčadi nije na očekivanom nivou. Stoga, došlo je vrijeme za čišćenje u Borussiji, a nadolazeće ljeto će sve otkriti...

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo