SVIJETLA BUDUĆNOST / Očekivanja s početka sezone su premašli, a sada žele samo jedno: 'Prvi smo i želimo tu ostati'

Image
Foto: HNK Val/Facebook

Nakon 13 odigranih kola vodeća su momčad Prve županijske lige s učinkom od deset pobjeda, dva remija i jednog poraza, a kreator tog uspjeha je mladi 29-godišnji trener Petar Matetić.

25.1.2024.
18:33
HNK Val/Facebook
VOYO logo

Nogometaši Vala iza sebe imaju vrlo uspješnu polusezonu. Nakon 13 odigranih kola vodeća su momčad Prve županijske lige s učinkom od deset pobjeda, dva remija i jednog poraza, a kreator tog uspjeha je mladi 29-godišnji trener Petar Matetić.'Mata' je u Vala cijeli život. Bio je igrač, prošao je kroz omladinski pogon, a trenersku karijeru započeo je 2019. godine. Vodio je početnike, a zatim je preko juniora došao do seniora i zasad mu ide odlično, piše dalmatinski portal.

Image
ODRADIO PRVI TRENING /

Bivši se Hajdukovac vratio u Europu, a Bijeli bi zbog toga mogli dobro profitirati

Image
ODRADIO PRVI TRENING /

Bivši se Hajdukovac vratio u Europu, a Bijeli bi zbog toga mogli dobro profitirati

"Prije početka sezone dogovor je bio da na polusezoni budemo među prvih pet, da nam prvi ne pobjegne puno, te da onda drugi dio napadnemo prvo mjesto. No, mi smo premašili ta očekivanja, prvi smo i želimo tu ostati", rekao je Matetić za dalmatinski portal, a zatim dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U zadnjih nekoliko sezona liga nikad nije bila teža. Ima dosta klubova koji su se dobro pojačali. Četiri-pet ekipa kandidira za prvo mjesto."

Koja je tajna Vala?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treniramo dobro, većinom su domaći igrači, produkti škole. Branko Čubrilo i Zoran Plazonić su najiskusniji, uz njih je i meni lakše. Zanimljivo je da kući nismo primili nijedan gol. Prema naprijed imamo veliku kvalitetu i širinu. Imamo dosta mladih igrača. Više od 15 naših igrača dolazi iz omladinskog pogona."

Je li teško s 29 godina biti seniorski nogometni trener?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Koliko mi je poznato najmlađi sam seniorski trener u Hrvatskoj. Po meni to čovjek ili ima, ili nema u sebi. Poznajem svakog igrača i svakome pristupam drugačije. Postoje igrači kojima nije lako prihvatiti kritiku, ali imam autoritet. Prošle godine sam magistrirao na Kineziološkom fakultetu, smjer nogomet. U klubu sam od 2019., a ovo vidim kao životni poziv. Želim se baviti trenerskim poslom."

Kažu da si dosta studiozan?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pristupam svakoj utakmici maksimalno ozbiljno. Želim da svaki igrač kada ode iz Vala nema velike razlike u prilagodbi na novu sredinu. Dobar trening, dobra analiza, i zajedništvo koje nas krasi dovodi do dobrih rezultata."

Mogu li se neke stvari s višeg nogometnog nivoa prenijeti na niži?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Normalno da mogu. Ključ svega je u brzini rješavanja problema na terenu, nogometnoj inteligenciji. U našoj ligi igrač ima 4-5 sekundi za odluku, u drugoj ligi imaš dvije sekunde, a u prvoj ako nisi u prvom dodiru našao rješenje, onda je gotovo. Mi ne radimo ništa drugačije nego što se radi u velikim svjetskim klubovima. Razlika je u kvaliteti igrača i uvjetima koji su loši. Treniramo na maloj umjetnoj travi, dimenzija 38×17, ali to je problem i ostalih dalmatinskih klubova."

Može li Val ostati na vrhu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ključ je da maksimalno odradimo pripreme, drugi dio će sigurno biti teži. Meta smo svima, na nama je da svaku utakmicu shvatimo ozbiljno, da se još više odvojimo na vrhu i uđemo u rang više", zaključio je Matetić.

Napete i atraktivne utakmice Europskog prvenstva gledatelji mogu pratiti od 10. siječnja - na glavnom kanalu RTL-a i streaming platformi VOYO.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo