NOVO PRIZNANJE BILIĆU: / Još jedan dokaz koliko ga cijene u Engleskoj!

Image
Foto: AFP, LINDSEY PARNABY

Novo veliko priznanje hrvatskom stručnjaku Slavenu Biliću stiglo je u četvrtak u obliku nominacije za trenera mjeseca siječnja u engleskoj Premier ligi.

4.2.2016.
11:20
AFP, LINDSEY PARNABY
VOYO logo

Druga je to takva nominacija za Bilića otkad je preuzeo trenutno šestoplasirani West Ham. Prvi je put bio kandidat za najboljeg trenera rujna, ali tada je nagrada završila u rukama Tottenhamova menadžera Mauricija Pochettina koji je i sada među nominiranima. Preostala dvojica su Manuel Pellegrini (Manchester City) i Ronald Koeman (Southampton).

Ferguson rekorder

Bilić je tijekom siječnja ostvario veliku pobjedu protiv Liverpoola (2:0) i remi protiv Manchester Cityja (2:2), na gostovanju je svladao Bournemouth (3:1), ali je i izgubio od Newcastlea (1:2). Favorit za nagradu bi ipak trebao biti Koeman čija je momčad u prvom mjesecu godine ostvarila tri pobjede, uključujući i gostujuću protiv Manchester Uniteda, i jedan poraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći broj ovih priznanja je tijekom karijere skupio Sir Alex Ferguson (27), a daleko iza njega su Arsene Wenger (15) i David Moyes (10).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo