NOVI NEREDI / Masovna tucnjava BBB-a i Torcide!

Nakon subotnjeg divljanja Hajdukovih navijaca po Splitu, s juga Hrvatske stizu vijesti o novim navijackim izgredima.

15.3.2015.
14:31
VOYO logo

Navodno je 16 BBB-a napalo kombi u kojem se nalazilo 12 navijaca Torcide, a unatoc masovnoj tucnjavi, nitko nije ozlijeden, dok je kombi razbijen.

Do tezih posljedica nije doslo zbog brze intervencije policije, a cijela akcija zavrsila je privodenjem 16 Bad Blue Boysa i daljnjom kriminalistickom obradom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno je njih 14 prekrsilo Zakona o prekrsajima protiv javnog reda i mira, a dvojica Zakon o sprecavanju nereda na sportskim natjecanjima.

PU Splitsko-dalmatinska je izdala priopcenje koje prenosimo u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dana 14. ozujka 2015. godine, s pocetkom u 15.00 sati, na gradskom stadionu Poljud, odigrana je nogometna utakmica izmedu HNK Hajduk i GNK Dinamo.

Prilikom pregleda stadiona, prije pocetka javnog okupljanja, na sjevernoj tribini policijski sluzbenici su pronasli i izuzeli ukupno 117 sredstava pirotehnike i to: 84 improvizirane baklje, 22 baklje, 6 topovskih udara i 5 dimnih bomba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupno je privedeno 66 osoba i to 56 osoba zbog prekrsaja iz clanka 4. Zakona o sprjecavanju nereda na sportskim natjecanjima, te 4 osobe zbog prekrsaja iz cl.25. istog Zakona, te ostalih prekrsaja.

Zabiljezeno je ostecenje jednog stakla na autobusu vezano uz koji dogadaj su uhicene cetiri osobe na kojima se provodi kriminalisticko istrazivanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oko 17 sati, u Karamanovoj ulici veca skupina osoba napala je policijske sluzbenike bacajuci kamenje, staklene boce, vece komade drva i druge predmete, te je u sluzbeno vozilo baceno nepoznato zapaljivo sredstvo. U ovom dogadaju ukupno su ostecena cetiri sluzbena vozila, te je osteceno jos sest osobnih vozila. Tijekom napada policijski sluzbenik je u zrak ispalio dva streljiva iz vatrenog oruzja.

Nakon napada, intervencijom policije uspostavljeno je povoljno stanje javnog reda i mira. Policijski sluzbenici su pozar u vozilu ugasili vatrogasnim aparatima prije dolaska vatrogasaca. U ovom dogadaju lakse su ozlijedeni policijska sluzbenica i policijski sluzbenik. Obavljen je ocevid na mjestu dogadaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sinoc je u sluzbene prostorije privedena jedna osoba, a tijekom jutra su u sluzbene prostorije privedene jos dvije osobe koje se dovode u svezu s ovim dogadajem. U tijeku je kriminalisticko istrazivanje i traganje za ostalim sudionicima dogadaja.

Od ostalih dogadaja izdvajamo pronalazak i oduzimanje droge kod cetiri osobe, a oduzeta su i dva noza, vezano uz koje dogadaje su u tijeku kriminalisticka istrazivanja, obavijestili su iz splitske policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo