Novi kiks Hajduka na Poljudu!

U prošlosti su gosti 'gubili utakmice' već na ulazu u Split, ali Poljud već duže vrijeme nije neosvojiva tvrđava. Nakon Intera bod su osvojili i Riječani produbivši agoniju Vučevićeve momčad

2.4.2011.
22:12
VOYO logo

Strijelci: 1:0 - Vukušić (33-11m), 1:1 - Budicin (41). Muke po Goranu Vučeviću nastavile su se i u jadranskom derbiju u kojem su igrači Hajduka ponovno pobrali zvižduke poljudskih tribina. Pred svojim navijačima Splićani nisu uspjeli slomiti ni Rijeku, a u četiri domaće utakmice (uključujući i onu slavljeničku za 100. rođendan protiv Slavije), na svom su terenu svladali samo gradske rivale iz Parka mladeži.

U prvom dijelu domaćini su najviše prijetili preko Anasa Sharbinija i Ante Vukušića koji je u 20. minuti s pet metara uspio promašiti nemoguće. Najbolji strijelac Hajduka je ipak bio precizniji u 33. minuti pogodivši riječku mrežu iz jedanaesterca nakon što je prethodno Budicin u svom kaznenom prostoru srušio Jozinovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Branič Rijeke je ispravio svoju grešku u 41. minuti postigavši pogodak za izjednačenje nakon ubacivanja iz kuta Hrvoja Štroka. U nastavku utakmice Hajduk je dodao gas, ali splitski napadači naletjeli su na sjajno raspoloženog vratara Lisjaka, koji je skinuo niz teških udaraca (An. Sharbini, Jozinović, Ljubičić).

U samoj završnici Rijeka je mogla doći i do sva tri boda, dvaput je u velikoj prilici bio Pilčić, no Subašić je oba puta vrhunski obranio njegove udarce. A najveći promašaj gostiju u 89. minuti pripada ipak Stepčiću (uz prekršaj za jedanaesterac?).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uglavnom, Hajduk je upisao drugi remi na svom stadionu ovoga proljeća, a Rijeka je s ovim bodom skočila na šesto mjesto. Strijelac: 1:0 - Lukačević (30). Josip Lukačević je postigao prvijenac u dresu Osijeka što je bilo dovoljno za trijumf nad Interom. Protiv Zaprešićana u Gradskom vrtu se predstavio i povratnik Marko Babić koji je odigrao posljednjih pola sata utakmice.

Treba reći da je još jedan osječki povratnik Goran Ljubojević u 63. minuti promašio jedanaesterac, ali domaćinima se to nije obilo o glavu. Ovim trijumfom Osijek je skočio na sedmo mjesto sa 30 bodova, dok je Inter ostao četvrti (35). Strijelac: 1:0 - Sušić (21). Igor Pamić se praktički nije ni upoznao sa svim igračima pulskog prvoligaša, no to ga nije 'spriječilo' da u prvoj utakmici na klupi Istre 1961 upiše pobjedu, premijernu za Puljane u proljetnom nastavku HNL-a. Junak dana bio je 20-godišnji BiH nogometaš Mateo Sušić koji je u 31. minuti zabio presudni pogodak. Strijelci: 1:0 - Jakoliš (18), 1:1 - Švarić (45-11m), 1:2 - Jazvić (77), 2:2 - Jakoliš (79). U utakmici punoj preokreta i golova Šibenik i Hrvatski dragovoljac odigrali su bez pobjednika. Antonio Jakoliš je bio dvostruki strijelac za Šibenik, jednom za vodstvo (18), a drugi put za spašavanje jednog boda (79), no u međuvremenu su Dragovoljci preokrenuli prednost domaćina. Švarić je u samom finišu prvog dijela iz jedanaesterca izjednačio, a Jazvić u 77. minuti privremeno doveo goste u vodstvo. Na kraju su Šibenčani ipak više profitirali jednim bodom. Strijelci: 1:0 - Jurić (28), 2:0 - Kresinger (61). U uvertiri polufinala Hrvatskog kupa, koja će se u utorak održati na istom mjestu i s istim klubovima u glavnoj ulozi, Cibalia je ostvarila prvu proljetnu pobjedu svladavši nezgodne Varaždince. Goste je načeo Jurić u 28. minuti, a slavlje Vinkovčana je u 61. minuti potvrdio Dino Kresinger. Strijelci: 1:0 - Bagarić (49-11m), 2:0 - Milardović (73), 3:0 - Benko (83), 4:0 - Mujanović (89). Pod vostvom novog trenera Srećka Lušića, nogometaši Karlovca upisali su uvjerjivi poraz u Koprivnici. Gosti su odolijevali do 49. minuti kada je Bagarić iz slobodnog udarca sjajno prebacio živi zid i pogodio karlovačku mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isti je igrač u 73. minuti ubacio iz kornera, a Milardović je glavom zakucao loptu u mrežu za povećanje prednost Slaven Belupa. Ostatak posla su obavili Leon Benko, koji je u uvodnim minuta drugoga poluvremena poogodio i gredu, te Mujanović u samom finišu susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo