JE LI ON TO VELIKO POJAČANJE? / Nova transfer-bomba na relaciji Dinamo - Osijek. Bjelica uzima Modrima talentiranog ofenzivca?

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Bjelici je sada primarno osnažiti lijevi bok, a rješenje je možda već i pronašao

27.12.2021.
12:09
Josip Regovic/PIXSELL
VOYO logo

Navijače Osijeka prije nekoliko dana šokirala je vijest da njihov najbolji igrač Petar Bočkaj karijeru nastavlja u Dinamu. Najbolji lijevi bek lige je za otprilike 2.2 milijuna eura prešao u redove aktualnog prvaka, a Nenad Bjelica će dobiven novac odmah uložiti u pojačanje za lijevu stranu, koja je sada opasno oslabljena odlaskom Bočkaja.

Bjelici je sada primarno osnažiti lijevi bok, a rješenje je možda već i pronašao. Iako se spominjalo ime Kristijana Lovrića iz Gorice, ispalo je da je on ipak malo preskup za Osijekove financijske mogućnosti, ali zato Dinamov talentirani 22-godišnjak, Dario Špikić, nije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Nije skup, ali ima opasan ugovor

Špikić je stigao u Dinamo ovoga ljeta, ali se nije uspio nametnuti niti kod Damira Krznara, a čini se da nije u planovima novog trenera Željka Kopića. Odigrao je tek nešto više od 600 minuta u 15 utakmica i zabio je samo jedan gol, ali većinu utakmica odigrao je na desnom krilu, što mu nije prirodna pozicija jer inače okupira baš lijevo krilo, no u Dinamu je na toj poziciji dosta velika gužva i to je mjesto rezervirano za Mislava Oršića, pa je tako Špikić marginaliziran.

Špikić je vrlo dobar krilni igrač što je dokazao još u Gorici za koju je odigrao 52 utakmice te je zabio sedam golova i upisao šest asistencija. Odšteta za Špikića ne bi trebala biti prevelika s obzirom na to da vrijedi 1.8 milijuna eura, a treba uzeti u obzir kako je u Dinamu on očito višak. No, problem bi mogao biti njegov ugovor jer on vrijedi sve do lipnja 2026. godine i na Dinamo je zapravo hoće li ga pustiti ispod cijene ili će baš taj ugovor masno naplatiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo