NOVA NOGOMETNA AFERA: / Utakmica Albanije i Armenije je namještena?!

Image
Foto: AFP, KAREN MINASYAN

Novi skandal u europskom nogometu!

26.11.2015.
15:28
AFP, KAREN MINASYAN
VOYO logo

Srpski mediji pišu kako je eurokvalifikacijski susret odigran u Jerevanu između Armenije i Albanije namješten. Ovaj dvoboj bio je odlučujući za Albance, koji su pobjedom 3:0 u Jerevanu izravno izborili plasman u Francusku.

Image
KAO DA SU OSVOJILI EURO: /

Pogledajte potpunu ludnicu u Albaniji!

Image
KAO DA SU OSVOJILI EURO: /

Pogledajte potpunu ludnicu u Albaniji!

Odmah poslije utakmice pojavila se sumnja da su vratar i barem dvojica braniča Armenije primili mito. Navodno su dobili po 500 tisuća eura kako bi se potrudili da Albanija pobijedi i ostvari povijesni uspjeh za svoj narod. Uz to, Armenci su si zabili autogol u devetoj minuti, a dobrim su dijelom kumovali i drugom već u 23.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajrapetjan bez milosti

Bio je to veliki udarac za Srbiju. Uz to što se Orlovi nisu kvalificirali u Francusku, između Srba i Albanaca postoji velika politička netrepeljivost koja je kulminirala neredima u prvom srazu Srbije i Albanije prije nešto više od godinu dana u Beogradu na stadionu Partizana.

Nakon utakmice u Jerevanu, Srbi su pisali kako je utakmica namještena, a sad bi tome mogla ići u prilog i izjava predsjednika nogometnog saveza Armenije Rubena Hajrapetjan. Hajrapetjan je, naime, optužio igrače svoje reprezentacije da im se nije dalo igrati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čeka se reakcija iz Nyona

"U našoj reprezentaciji postoje samo dva-tri odana nogometaša koji uvijek igraju sa 100 posto, ali nažalost u nogometu igra 11 nogometaša. Ostali su samo šetali i nisu željeli igrati protiv Albanije. Dogodila nam se izdaja“, dodao je predsjednik Armenskog nogometnog saveza", kazao je Hajrapetjan i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo bolje organizirati reprezentaciju i prekinuti namještanje. Utakmica s Albanijom je jako sramotna za nas. Ništa nećemo postići dok se ne suprotstavimo tome“.

UEFA je nakon utakmice u listopadu objavila da nije pokrenula istragu oko eventualnog namještanja, ali se posljednjih dana pojavljuju informacije da je istraga ipak u tijeku. Sad se čeka reakcija iz Nyona...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo