KAKO ĆE TO IZGLEDATI / Nogomet više neće biti isti. Uvode se potpuno nova i revolucionarna pravila, aut se izvodi nogom, poluvrijeme je znatno kraće...

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Neka pravila čine se smislenima i logičnima te bi doista brzo mogla zaživjeti

15.7.2021.
13:08
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Već se neko vrijeme priča o tome da je nogomet zastario, odnosno njegova pravila treba malo preoblikovati i modernizirati. Slušali smo o tome prilikom onog neslavnog pokušaja osnivanja Superlige, a sada smo dočekali i prva testiranja.

Naime, organiziran je turnir na kojem će sudjelovati pričuvne momčadi nizozemskih PSV-a, AZ-a belgijskog Cluba Bruggea i njemačkog Leipziga. Na tom će se turniru testirati nova pravila koja bi u doglednoj budućnosti trebala i zaživjeti, doduše možda ne sva, ali neka sigurno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Nova pravila

Prema novim pravilima igrat će se dva poluvremena po 30 minuta i sad će se zaustavljati nakon svakog prekida igre, slično kao u košarci, što implicira da više neće biti nadoknada. Nadalje, aut se ovaj put neće izvoditi nogom već rukom, a to je pravilo koje bi zapravo najviše imalo smisla.

Nadalje, igrači bi sami sebi mogli izvesti loptu iz slobodnog udarca i kornera te odmah krenuti u prodor, šut ili centaršut. Što se izmjena tiče, one bi bile leteće kao u hokeju ili rukometu, ali broj ne bi bio neograničen, samo bi se mogle odvijati bez zaustavljanja igre. I na koncu žuti karton više neće biti samo svrha opomene pred isključenje, već će odstraniti igrača iz igre na pet minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neka pravila čine se smislenima i logičnima te bi doista brzo mogla zaživjeti, ali prvo moraju proći testiranja poput ovih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo