SVE JE VIŠE UPITA / Njemački velikan zagrizao za 'Hrvatskog Haalanda': Dalić ga ignorira, ali ne i bivši viceprvak Europe

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

U Osijek stiže sve više upita za sjajnog napadača

27.7.2022.
20:02
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Kada su napadači Prve HNL u pitanju, uz Marka Livaju i Josipa Drmića, prošle se sezone najviše istakao mladi centarfor Osijeka, koji je bio na posudbi u Istri, dvadesetogodišnji Dion Drena Beljo.

Image
KAKVA BIZARNOST /

Vidi netko provalio u kuću i opljačkao ga: Zbog toga još uvijek nije potpisao ugovor s novim klubom

Mladi hrvatski reprezentativac stigao je u Istru ispod radara i malo tko je očekivao da će odmah eksplodirati posebice jer ga je Nenad Bjelica ignorirao od prvih dana svog mandata u Osijeku, ali on je na posudbi zabio 15 golova i bio je treći strijelac lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove se sezone vratio u Osijek, gdje je u premijernom nastupu postigao dva pogotka. Nažalost se i ozlijedio, ali uskoro bi ga trebali gledati na hrvatskim travnjacima.

Puno je upita

Beljo se odmah našao na radarima jakih europskih ekipa poput Basela i Anderlechta, a tražili su ga navodno i Dinamo i Hajduk, ali Nenad Bjelica je nedavno rekao kako Beljina tržišna vrijednost iznosi čak 10 milijuna eura i time je, de facto, blokirao Belji transfer unutar HNL-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

On prema Transfermarktu vrijedi 4.5 milijuna eura, pa ta tržišna cijena i nije toliko nerealna ako se u obzir uzmu njegove godine i ugovor s Osijekom do 2025. godine. Spominjala se i Borussia Dortmund, a sada se u utrku za njegove usluge uključila i druga Borussia, ona iz Moenchengladbacha.

Florian Plettenberg, njemački dopisnik Sky Sportsa, koji radi i za Bayern i Transfermarkt, piše kako je njemački velikan poslao ponudu za hrvatskog napadača. Nekadašnji europski doprvak, dvostruki osvajač Kupa UEFA i peterostruki njemački prvak navodno je ponudio 3,5 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isti izvor ističe kako je novi trener Borussije Daniel Farke veliki ljubitelj Belje i njegove igre, ali je teško povjerovati da će Osijek pustiti mladog napadača za samo 3,5 milijuna eura. Nakon sjajnih predstava u HNL-u, možda i Zlatko Dalić shvati da Beljo postoji. Znamo da je pozicija napadača najveći problem za Vatrene, sada je red na izborniku...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo