STRAŠNO /

Njemački velikan u teškoj situaciji: Morat će prodati stadion kako bi 'spasili glavu'

Image
Foto: Profimedia

U ovim teškim vremenima, vodstvo kluba predložilo je neobičan, ali ambiciozan plan za stabilizaciju financija

17.10.2024.
15:33
Profimedia
VOYO logo

Njemački nogometni klub Schalke 04, koji ove godine slavi više od stoljeća postojanja, suočava se s ozbiljnom financijskom krizom. Ukupni dugovi kluba narasli su na nevjerojatnih 168 milijuna eura, a uprava pokušava naći izlaz iz ove teške situacije. Jedan od ključnih poteza za izbjegavanje bankrota uključuje prodaju dionica kultnog stadiona Veltins Arena navijačim čime bi se pokušala osigurati prijeko potrebna financijska injekcija.

Image
ŠPANJOLCI PIŠU... /

Vatrenog čeka transfer karijere? Uskoro bi mogao u Juventus

Image
ŠPANJOLCI PIŠU... /

Vatrenog čeka transfer karijere? Uskoro bi mogao u Juventus

Schalke je prije tri godine ispao iz najjačeg njemačkog nogometnog natjecanja, Bundeslige, i od tada se muči s povratkom među elitu. Trenutno su u nižem rangu, zauzimajući skromno 13. mjesto u drugoj ligi. Prošla sezona bila je izuzetno napeta jer su jedva uspjeli izbjeći ispadanje u niži, amaterski rang, što bi zbog njihovih financijskih obveza bilo kobno za klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovim teškim vremenima, vodstvo kluba predložilo je neobičan, ali ambiciozan plan za stabilizaciju financija. Ideja je osnovati posebnu organizaciju koja bi otkupila stadion, omogućivši navijačima da kupe dionice, a time i postanu suvlasnici Veltins Arene. Prema riječima predsjednika kluba, Marijasa Tilmana, cijena jedne dionice iznosit će nešto manje od 750 eura, a akcija će krenuti kroz otprilike mjesec dana.

Unatoč financijskim i sportskim izazovima, Schalke ostaje jedan od najpoznatijih njemačkih nogometnih klubova. U svojoj bogatoj povijesti, klub je sedam puta osvajao njemačko prvenstvo, no posljednji put su to učinili davne 1958. godine. Zadnji veći uspjeh u domaćoj ligi zabilježen je 2018. godine, kada su završili kao drugi u Bundesligi, ali od tada klub proživljava turbulentna vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako će se situacija razvijati i hoće li ovaj plan spasiti Schalke, ostaje za vidjeti, no navijači i dalje čvrsto vjeruju u povratak na stare staze slave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
PFL
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo