NIKO JE PRAVI TIRANIN / Njemački mediji: Igrači su tražili nogu u guzicu, Kovač ih je šutnuo i onda su poludjeli

Image
Foto: Profimedia

'Kovaču je ovakav pristup do sada donosio uspjehe. Eintrachtu je donio kup, a s Bayernom osvojio duplu krunu.'

22.9.2022.
9:25
Profimedia
VOYO logo

U utakmici 7. kola Bundeslige u nedjelju je Union Berlin s 2-0 pobijedio Wolfsburg, sastav kojeg vodi bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač. Tako se samo nastavio katastrofalan niz hrvatskog stratega otkako se vratio u Bundesligu, Wolfsburgu je ovo bio četvrti poraz te je i dalje pretposljednja momčad na ljestvici Bundeslige.

Image
DAS IST NICHT GUT /

Nijemci već najavljuju debakl Nike Kovača: 'Mogao bi odletjeti do kraja listopada, a svi znamo tko će mu se smijati'

Image
DAS IST NICHT GUT /

Nijemci već najavljuju debakl Nike Kovača: 'Mogao bi odletjeti do kraja listopada, a svi znamo tko će mu se smijati'

Njemački Bild se u opširnom tekstu osvrnuo na lošiji ulazak u sezonu i otkrio razloge: "Kapetan Maximilian Arnold je prije početka sezone rekao: 'Sezonu bih smatrao uspješnom ako bi se plasirali u Europu.' Dodao je i što treba momčadi: 'Više trke i sprinta, to je ono što nam fali i što donosi uspjeh. Ali, da bi to radili mora nas se stalno udarati nogom u guzicu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bild dodaje: "Kovač im radi upravo to svakog dana, ali igračima to sada očito nikako ne odgovara. Prema informacijama koje imamo iz svlačionice, Kovačev stil rada nikako ne odgovara igračima. Njegov zapovjedni ton i stil te veliki zahtjevi koje stavlja pred igrače blokiraju mnoge od njih te ne žele i ne mogu pratiti Kovača."

'Nije stekao prijatelje'

Njemački list nastavlja: "Među sobom pričaju da ih svlačionica i teren od Kovačevog dolaska podsjećaju na vojarnu jer njima odjekuju samo trenerova vike i naredbe. 'Moraš' mu je omiljena riječ, govore. Kovač ima kristalno jasne zamisli i čvrste principe od kojih ne odstupa te želi vidjeti kako ih igrači ispunjavaju na svakoj utakmici i treningu. O tome nema nikakve rasprave i to ne prestaje govoriti igračima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Bild podsjeća: "Kovaču je ovakav pristup do sada donosio uspjehe. Eintrachtu je donio kup, a s Bayernom osvojio duplu krunu. Međutim, u Wolfsburgu je zatekao momčad koju su prije njega vodili Mark van Bommel i Florian Kohfeldt, treneri čije su metode bile potpuno različite od njegovih", piše Bild i nastavlja:

Za sobom su ostavili momčad koja je prema Kovačevim riječima bila u katastrofalnom fizičkom stanju. Iako je s njima odradio žestoke pripreme, tvrdi da igrači još nisu 100 posto spremni. Jasno je da svojim drilom u stilu tiranina Felixa Magatha nije stekao prijatelje među igračima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo