DAS IST NICHT GUT / Nijemci već najavljuju debakl Nike Kovača: 'Mogao bi odletjeti do kraja listopada, a svi znamo tko će mu se smijati'

Image
Foto: Profimedia

Niko Kovač nije imao dobar početak na klupi Wolfsburga

21.9.2022.
12:07
Profimedia
VOYO logo

U utakmici 7. kola Bundeslige u nedjelju je Union Berlin s 2-0 pobijedio Wolfsburg, sastav kojeg vodi bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač. Tako se samo nastavio katastrofalan niz hrvatskog stratega otkako se vratio u Bundesligu, Wolfsburgu je ovo bio četvrti poraz te je i dalje pretposljednja momčad na ljestvici Bundeslige.

Image
OSTALI SMO U ŠOKU /

Podatak koji će iznenaditi sve obožavatelje nogometa: Legendarni John Terry postigao je više pogodaka od čuvenog veznjaka

Image
OSTALI SMO U ŠOKU /

Podatak koji će iznenaditi sve obožavatelje nogometa: Legendarni John Terry postigao je više pogodaka od čuvenog veznjaka

Nakon poraza u Berlinu Kovač je otvoreno kritizirao svoje nogometaše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne možemo pokazati ni neke osnove koje vam trebaju da biste igrali nogomet - strast, mentalitet, požrtvovnost. To nam nedostaje. Nogomet je rad, pogotovo se to odnosi na popravljanje onih stvari u kojima si limitiran. Ovako ne možemo pobjeđivati. Moramo pokazati borbenost, strast i duh. Ne jedan put mjesečno, nego svaki tjedan. Ako treba, igrat ćemo moj brat i ja", poručio je Kovač.

Image
Foto: Profimedia

Niko Kovač

Prijeti mu otkaz

A njemački mediji već su počeli brujati o mogućem otkazu bivšeg kapetana Vatrenih, a kasnije i izbornika. Popularni Kicker ističe kako se Kovač ovakvom izjavom dodatno udaljio od svoje momčadi, s kojom nije imao početak iz snova. Znamo da se opasno posvađao s Maxom Kruseom, vjerojatno prvim imenom momčadi, kojeg je izbacio iz ekipe. Berliner Kurier ističe kako Kovaču prijeti nokaut, a kako bi upravo Kruse mogao profitirati odlaskom bivšeg izbornika hrvatske nogometne reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovač je ranije objasnio kako je Kruse udaljen iz momčadi jer "nije potpuno identificiran s klubom i jer nije maksimalno koncentriran" te kako "kod njega nisu vidjeli impuls kojim bi pomogao momčadi". Inače, Kruse je nosio dres Wolfsburga u sezoni 2015./2016., a u klub se vratio početkom ove godine. Ukupno je odigrao 62 utakmice u dresu nekadašnjeg prvaka te je postigao 16 pogodaka i podijelio 13 asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Berliner Kurier dalje piše kako je najizglednije kako će Kovač dobiti otkaz već u listopadu, a kako bi Kruse mogao biti onaj koji će se na kraju smijati. Podsjetimo, Kovač je ranije imao problema s igračima zbog svojeg oštrog pristupa, zbog čega se u kratkom roku protiv njega okrenula i svlačionica Bayerna. Hrvatski strateg je svoju trenersku karijeru počeo u akademiji Red Bull Salzburga, nakon čega je vodio hrvatsku U21, kao i prvi reprezentaciju. Dvije, sjajne sezone proveo je u Eintracht Frankfurt, nakon čega je trenirao Bayern. Kasnije je u Monacu proveo dvije godine, a od ove sezone je na klupi Wolfsburga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo