NJEMAČKA SLAVILA U GENERALKI, POBIJEDILA I ŠVICARSKA: / Gavranoviću udarna postava, njegovoj zamjeni pogodak

Image
Foto: AFP

Gavranović je bio u udarnoj postavi Švicarske

8.6.2018.
21:53
AFP
VOYO logo

Nogometaši Švicarske pobijedili su Japan s 2-0 u Luganu, a Njemačka je s minimalnih 2-1 nadigrala Saudijsku Arabiju u BayAreni u Leverkusenu, u posljednjim pripremnim utakmicama pred odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Nogometaš zagrebačkog Dinama Mario Gavranović bio je u početnoj postavi švicarske reprezentacije protiv Japana, ali se nije upisao u strijelce. Rodriguez je u 42. minuti pogodio iz kaznenog udarca za 1-0, a konačnih 2-0 postavio je u 82. minuti Seferović koji je u 64. minuti ušao umjesto Gavranovića. Švicarska Svjetsko prvenstvo otvara 17. lipnja utakmicom protiv Brazila, a Japan 19. lipnja protiv Kolumbije. Japanci će još 12. lipnja igrati pripremnu utakmicu protiv Paragvaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saudijci otvaraju s Rusima

U Leverkusenu je Manuel Neuer branio prvih 45 minuta, a Marc-Andre ter Stegen u drugom poluvremenu. Nijemci su poveli u 8. minuti pogotkom Wernera nakon sjajne akcije u tri poteza, a za 2-0 je u svoju mrežu loptu skrenuo Hawsawi. Saudijci su smanjili na 2-1 u 84. minuti. Ter Stegen je obranio kazneni udarac Al Sahlawiju, ali je prvi do odbijene lopte došao Al Jassim i poslao ju u mrežu.

Za šest dana reprezentacija Saudijske Arabije igrat će protiv Rusije u Moskvi na otvaranju Svjetskog prvenstva, dok će Njemačka prvu utakmicu igrati 17. lipnja protiv Meksika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo