NJEMAČKA IMA NOVOG BUNDESLIGAŠA: / Klub dvojice Hrvata saznao da će sljedeće sezone igrati protiv Bayerna, Borussije...

Image
Foto: Screenshot

Golom u sudačkoj nadoknadi dva kola prije kraja izborili Bundesligu

28.4.2018.
15:47
Screenshot
VOYO logo

Njemački drugoligaš Fortuna iz Düsseldorfa igrat će sljedeće sezone u elitnom razredu tamošnjeg nogometa. Proboj u Bundesligu, svoj šesti u klupskoj povijesti, igrači koje vodi Friedhelm Funkel izborili su dva kola prije kraja natjecanja 2-1 pobjedom protiv Dynamo Dresdena i to pogotkom u sudačkoj nadoknadi utakmice.

Bundesliga 2 uvodi dva kluba u njemačko prvenstvo i trećem daje šansu to učiniti kroz doigravanje protiv bundesligaškog kluba koji se nalazi na trećem mjestu ljestvice odozdo. Budući da Fortuna ima deset bodova više (i utakmicu više) u odnosu na trećeplasirani Kiel, jasno je da su dva kola prije kraja natjecanja zaslužili pravo promocije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Junak utakmice u Dresdenu bio je Rouwen Hennings koji je postigao pogodak za pobjedu u sudačkoj nadoknadi utakmice. Gosti su poveli u devetoj minuti preko Floriana Neuhausa, a izjednačio je Moussa Kone u 64. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Fortunu igraju Karlo Majić i Davor Lovren (19), mlađi brat hrvatskog reprezentativca Dejana Lovrena, ali u susretu protiv Dynama nisu ulazili u igru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fortuna je posljednji put igrala u elitnom razredu njemačkog nogometa u sezoni 2012/13., a prije toga u sezoni 1996/97.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo