DA, I TO SE DESILO / Nismo mislili da ćemo ovo ikada vidjeti: Haaland je s 22 godine veća zvijer od Messija i Cristiana

Image
Foto: Profimedia

Nerealne predstave Erlinga Haalanda se nastavljaju

7.10.2022.
8:37
Profimedia
VOYO logo

Nevjerojatni 22-godišnji norveški "monstrum" od napadača Erling Braut Haaland ruši apsolutno sve rekorde u engleskom i europskom nogometu. City je na Etihadu u bitki za Manchester deklasirao u nedjelju ranije United 6-3 a Haaland je postigao hat-trick. Opet… Prvi njegov gol i treći u ovom ligaškom dvoboju bili su rekordni, epski, oni koji su ispisali nove stranice nogometne povijesti. Također, bio mu je ovo 14. hat-trick u karijeri.

Image
UPALI U KRIZU /

Rakitić tuguje nakon smjene u Sevilli: 'Mi smo odgovorni, ovo je težak trenutak'

Image
UPALI U KRIZU /

Rakitić tuguje nakon smjene u Sevilli: 'Mi smo odgovorni, ovo je težak trenutak'

Prije ovog dvoboja Haaland je "hat-trickom“ počastio Nottingham Forest i Crystal Palace te mu je za tri "hat-tricka“ bilo potrebno samo osam utakmica, što je apsolutni rekord Premier lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A sa sjajnim predstavama je nastavio i u Ligi prvaka. Postigao je dva pogotka u velikoj pobjedi Manchester Cityja nad Kopenhagenom 5:0. Nestvarne su njegove brojke i u Europi.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Stroj za golove

Haaland je tako stigao do 28 pogodaka u 22 utakmice Lige prvaka, a već je sada postigao više golova od nekih nogometnih velikana koji su odigrali puno više utakmica u nogama od tek 22-godišnjeg Norvežanina! Primjerice veliki strijelac i ponajbolji napadač svijeta posljednjih desetak godina, Luis Suarez, ima manje pogodaka od Haalanda u čak 51 utakmicu više! Nestvarni podaci… Haaland je zabio više i od Rivalda, Ronaldinha i mnogih velikana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nevjerojatnom je nizu od devet utakmica zaredom u kojima je postizao pogodak za City, a već je sada došao do brojke od 19 golova u svega 12 utakmica za engleski klub. Najbolji je strijelac Premier lige s 14 pogodaka te Lige prvaka s pet. Prošle sezone najbolji strijelci u prvom rangu engleskog natjecanja bili su Mohamed Salah i Heung-Min Son s 23 pogodaka, što je brojka koju bi Haaland mogao dostići za nekoliko kola, naravno, nastavi li s ovakvom formom, a sve upućuje da hoće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A Haalandova strašna forma jasno se vidi u njegovom nevjerojatnom prosjeku. Naime, španjolska Marca se poigrala i usporedila prosjek golova norveškog wundekinda, Lionela Messija, Cristiana Ronalda i Kyliana Mbappéa. Haaland je u karijeri nastupao za Bryne, a to je jedini klub u kojem nije zabijao. Kasnije je žario u dresu Moldea, RB Salzburga, Borussije Dortmund i Manchester Cityja te je prikupio 195 nastupa u svim natjecanjima. U njima je postigao 154 golova, što ga dovodi na prosjek od 0,8 golova po utakmici.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Primjera radi, Mbappé je zabijao 0,65 golova s 22 godine, Messi je zabijao 0,5 golova, a Ronaldo 0,25 golova po utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usporedba učinaka Haalanda, Cristiana, Messija i Mbappé do 22. godine:

Haaland: 154 gola u 194 utakmice (0.8 u prosjeku po utakmici)
Mbappé: 131 gol u 202 utakmice (0.65 u prosjeku po utakmici)
Messi: 80 golova u 162 utakmice (0.5 u prosjeku po utakmici)
Ronaldo: 53 gola u 214 utakmice (0.25 u prosjeku po utakmici)

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo