NEIZVJESNA BORBA / Nikola Jurčević za RTL analizira tko će biti prvak: 'Oni imaju pobjednički DNK'

U HNL-u se vodi velika borba za naslov prvaka između Rijeke, Hajduka i Dinama

4.3.2024.
20:39
VOYO logo

Preostala su 33 boda na stolu HNL-a. Za tim pokerskim stolom sjede Sopić, Karoglan i Jakirović. Tko ima igru za naslov? Tko se bolje nosi s malim utakmicama, a koga čeka najteži raspored? Odgovore na vruća pitanja ponudio je Nikola Jurčević s kojim je razgovarao RTL-ov Boris Jovičić.

Image
NET.HR DONOSI /

Učlanili se u Dinamo prvi put krajem prošle godine, a već su u Skupštini: Jesu li Barišić i Hanžel 'instalirali' svoje ljude?

Image
NET.HR DONOSI /

Učlanili se u Dinamo prvi put krajem prošle godine, a već su u Skupštini: Jesu li Barišić i Hanžel 'instalirali' svoje ljude?

Pao je Betis, pala je Rijeka, pala je Gorica i onda Dinamo opet po starom. Na radost Željka Sopića i Mislava Karoglana koji su mogli odahnuti nakon posljednjeg sučeva zvižduka sinoć na Opus Areni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Došli smo s jednim ciljem, a to je pobjeda. Na kraju, eto, moraš biti zadovoljan na kraju kad spasiš bod u 90. minuti", rekao je nakon remija (1:1) s Osijekom napadač Dinama Sandro Kulenović.

Pa čak i s tim bodom, na Rujevici se lakše diše, pogotovo jer Rijeka jedina ima još četiri derbija do kraja sezone. Ohrabrujući faktor - tri će igrati na domaćem terenu. Momci Željka Sopića trenutačno izgledaju najkonkretnije zaključio je Nikola Jurčević, a imaju i još jednu prednost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imaju jednu dobru atmosferu, imaju trenera koji im daje tu još jednu pobjedničku energiju. Tako da je s te strane Rijeka, možda pod nešto manjim pritiskom i javnosti i navijača", ističe Jurčević.

Riječanima tako najveći pritisak vrši Hajduk. Splićani su napokon riješili problem, nazovimo ih malih utakmica na kojima se gubi ili dobiva prvenstvo. Posljednji takav kiks dogodio im se davno u rujnu prošle godine kada su izgubili na gostovanju kod Gorice. I raspored nudi optimizam. Dva od tri derbija odigrat će na Poljudu, s time da ih u posljednjih šest kola ne čeka niti jedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hajduk što se tiče rezultata dosta dobro uspijeva držati taj korak. Međutim, s obzirom da se radi o iskusnoj momčadi s puno internacionalaca, igrača koji imaju veliko iskustvo igranja u reprezentaciji, nekako mi se čini da su u jednom prevelikom grču, da teško igraju na način na koji se očekuje. Osjećaju taj jedan pritisak, recimo, cijelog Splita i cijele Dalmacije da konačno Hajduk bude prvak."

Možda dijelom jer se ipak u Splitu očekuje buđenje Dinama, Plavi su od vodeće trojke u najlošijoj poziciji. Imaju četiri, odnosno pet bodova zaostatka i jedini će na dva gostovanja u preostala tri derbija. Džoker kojim se Dinamo nada, ali ga tek treba potvrditi je zaostala utakmica protiv Varaždina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi imaju neke svoje adute i imaju realnu šansu da dođu do naslova prvaka. Osobno mi se čini da Dinamo ipak ima nešto kvalitetniji igrački roster i ima to jedno iskustvo i taj neki pobjednički DNK. S obzirom da je godinama prvak, tako da zbog toga bi dao malu prednost Dinamu", zaključio je Jurčević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spektakularnu FNC 15 priredbu iz Ljubljane možete gledati u prijenosu UŽIVO 30. ožujka na Voyo platformi.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo