Teška vremena / Niko Kovač u 'šahu' njemačke javnosti, a u susret s Benficom ulazi sa samo 13 igrača

Image
Foto: AP Images

Njemački mediji, prije svih Bild, uvjereni su da Kovača otkaz čeka kakve god rezultate ostvraio do kraja ove polusezone

27.11.2018.
16:20
AP Images
VOYO logo

Početkom ove sezone rijetki su bili nogometni treneri koji nisu zavidili bivšem izborniku hrvatske nogometne reprezentacije Niki Kovaču

S prosječno snažnom momčadi Eintracht Frankfurta osvojio je njemački kup u finalu protiv moćnog Bayerna, koji ga je kasnije uzeo za svog trenera i nasljednika velikog Juppa Heynckesa. S obzirom na financije kojima bavarski klub raspolaže, ova sezona trebala je biti lagana šetnja u kojoj je Niko Kovač trebao došetati do naslova prvaka, no priča je ispala dosta daleko od bajke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više sada izgleda kao triler u kojem je Bayern nanizao previše krivih poteza da bi hrvatski trener ostao na njegovoj klupi. Dobri stari običaj je da se uvije za loše rezultate okrivi trener, a ne igrači koji su u nekim klubovima zaštičeniji od sjevernih medvjedica u Jadranu.

Situacija u Bayernu je takva da netko mora odgovarati za propuste, a lakše je potjerati Kovača, nego krenuti u "čistku" svlačionice koja bi koštala previše i trajala predugo za klub koji ne priznaje ništa osim pobjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A pobjeda je ove sezone bilo premalo. Samo šest u dvanaest utakmica, a posljednje dvije utakmice završile su porazom u velikom njemačkom derbiju kod Borussije Dortmund te remijem protiv Fortune Dusseldorf. Rezultat svega je peto mjesto u Bundesligi i devet bodova zaostatka za Borussijom Dortmund koja ove sezone igra zbilja odličan i atraktivan napadački nogomet.

Vikao je Niko Kovač jutros na svoje igrače koje, kako su pisali njemački mediji, nikad nije mogao staviti pod kontrolu. Vrhunski treneri moraju se znati nostiti s egoizmom pojedinaca koji misle da su velike nogometne zvijezde, no kod Kovača nikad tako nije bilo. Uvijek je cijenio timsku igru, rad i trud te nije bio impresioniran sjajem zvijezda. Takav je, na kraju krajeva, bio i igrač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U večerašnju utakmicu protiv Benfice ući će sa samo 13 igrača te pokušati obraniti prvo mjesto u skupini F Lige prvaka. Prvi put je Bayern pobijedio 0:2 na gostovanju u Portugalu, pa zašto ne bi i sad na svojoj Allianz Areni, iako mu nedostaju zvijezde kao što su James Rodriguez, Tolisso, Coman i Thiago Alcantara.

Njemački mediji, prije svih Bild, uvjereni su da Kovača otkaz čeka kakve god rezultate ostvraio do kraja ove polusezone, a sve su glasniji tračevi da je najjači njemački klub u pregovorima s legendarnim trenerom Arsenala Arseneom Wengerom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uprava Bayerna već je jednom Kovača obranila od javnosti na izvanrednoj konferenciji te okrivila medije za sve ono loše što se događa u njemačkom klubu. Naš trener u teškoj je poziciji, a pobjeda s 13 igrača protiv Benfice trebao bi biti potez koji će ga izvuči iz "šaha" u koji ga je smjestila njemačka nogometna javnost.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo